НОВИНИ

Борисов: Целта на ГЕРБ е да е в управлението

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 22.09.2021
5621
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Целта на ГЕРБ е да е в управлението. Това заяви Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ е в Пловдив, където се среща с кметове и коментира актуални политически теми.

С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не се гордеем с това, което сме направили, попита риторично Борисов. Във всеки град сме направили промяната, допълни той.

Говорейки за почтеност – кои са партиите, които взимаха решенията с мнозинство в Народното събрание в последните няколко месеца? До какво доведе управлението на „партиите на промяната“ – блокираха мярката в подкрепа на туроператорите, вкарвайки лобистки текстове в актуализацията на закона. Изпуснаха цената на тока в полза на приближени до тях бизнесмени, скокът достига до 300%. Постигнаха наистина голяма промяна – всичко поскъпна със стотици проценти! Ние сме като войници, които седят на своя пост в готовност да защитават интереса на хората. Знаем как да спрем безобразията и хаоса, които владеят страната в момента. Ние искаме да продължим градежа на България!

Излиза, че ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен, или ако не си от Инициативния му комитет, не си от цвета на нацията, заяви Борисов.

Той коментира и новия политически проект на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков:

Ще започнели с детски градини - ми ние сме направили 140 само в София. Ако той може да направи както правим ние - за 1 милион, нека да направи. Ще се научат, трябва да бъдем и добронамерени, това не е най-страшното, каза Борисов.

Ще видят, че колкото по-нависоко, толкова повече духа вятър. И тогава ще влязат и в нашата ситуация - да вземат управленски решения, допълни Борисов.

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подаде оставка

Лидерът на ГЕРБ заяви, че Елен Герджиков е напуснал поста председател на Общинския съвет в София, защото не се е справял с отговорностите си.

Борисов не пожела да назове името на кандидатите, с които ГЕРБ ще участва на изборите за президент през ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велопоход в София на Световния ден без автомобили
Велопоход в София на Световния ден без автомобили
Отбелязваме 100 години от смъртта на Патриарха на българската литература
Отбелязваме 100 години от смъртта на Патриарха на българската литература