НОВИНИ

Борисов: До този момент не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ

ГЕРБ и ДПС - и 150 депутати да имаме, ГЕРБ и ДПС правителство няма да има след изборите, каза още Борисов

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:27, 02.04.2024
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Не се меся в преговорите за кабинет. До този момент не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

- БНТ: Миналата седмица вие се обърнахте към президента да не посочва господин Желязков и господин Главчев, но той се спря на Главчев, как разчитате този ход?

- Аз освен това казах, че президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор, ние го приемаме. Но видяхме, че господин Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него, а чухме различни неща преди това. Въобще много различни неща чухме, различни от истината през тези няколко дена, но това, което най ме радва, най ме прави щастлив е, че през тези 9 месеца сме повишили раждаемостта.

- БНТ: Кой предложи текстовете за служебното правителство?

- Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за Конституцията сте ме чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз не виждам нещо, за което Христо Иванов да е виновен, за да поема отговорност. Сега просто се доизчиства законодателство. Не виждам да е проблем. Нека да имат всички памет и много интересни бяха тези дни. Паметта ми е, че имаше много ясни принципни решения и за Украйна, и за енергетиката, и за социалната сфера - пенсиите, които трите партии внасяхме заедно.

- БНТ: Двете основни министерства, които отговарят за изборите, са МВР и на електронното управление. Трябва ли Калин Стоянов да остане министър?

- Калин Стоянов се справя добре с Шенген, справи се добре с границата, от вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като министър на МВР до последния му ден като шеф на една от най-важните дирекции - борбата с организираната престъпност.

"И с мероприятието на колегите от ПП чухме какви ли не лоши неща за нас, в същото време след изборите пак сме щели да си говорим. Аз ги съветвам да отидат, има една много хубава постановка: Език мой, враг мой - да я изгледат за тия два месеца, да намерят време, защото ако продължат по същия начин просто няма да си говорим, а в същото време да кажа на тези пратени говорители, които говорят от името на ГЕРБ и ДПС - и 150 депутати да имаме, ГЕРБ и ДПС правителство няма да има след изборите", обясни Борисов.

Вижте още в прякото включване на Милена Кирова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът даде ход на делото за убийството на намерената в куфар Евгения
Съдът даде ход на делото за убийството на намерената в куфар Евгения
Синер е в полпозишън да свали Джокович от първото място в света в сезона на клей
Синер е в полпозишън да свали Джокович от първото място в света в сезона на клей