НОВИНИ

Борисов: Не съгласувам нищо с президента, ако наложи вето на Изборния кодекс, ще водим нов разговор

борисов
bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 06.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли твърденията на "Продължаваме Промяната" за "чести срещи с президента Румен Радев".

"С Румен Радев не сме се виждали, не сме си говорили, нито едно действие не сме съгласували. Това е абсолютна лъжа и тя се натрапва. Не съм виновен на "Продължаваме Промяната", че първо разочароваха нас. Първи разбрахме, че тези колеги нямат капацитет, още като те работеха на нашите етажи. Но това не пречеше на някои журналисти да кажат после, че са били в ГЕРБ, няма лошо. След това от тях се разочарова президентът Плевнелиев, на когото отказаха участие в контактната група и той се отрече от тях. След това от тях се отрече и Румен Радев, както и бившите им коалиционни партньори Слави Трифонов и Корнелия Нинова", заяви той.

Борисов определи като жалки твърденията, че ГЕРБ е част от коалиция на "хартиената бюлетина" и каза, че народните представители от ГЕРБ са против подкрепа на евентуално вето на Изборния кодекс. Затова, ако президентът Румен Радев наложи вето, от партията ще водят нов разговор след като се запознаят с аргументите.

"Вчера Нинова не благодари на ГЕРБ за подкрепата. Точно обратното - бързо го забрави. Сега ще видим президентът какво ще каже - ще сложи ли вето или не. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързвани в нещо като спасителен пояс с някои партии. И дори жалките им опити да ни привързват към хартиената бюлетина и Изборния кодекс, не може да ни лепят етикети. Ние ги победихме с техните машини, с техните флашки, с техния софтуер и целия контрол, който беше при тях. Подкрепихме БСП за Изборния кодекс с идеята, че после с тези партии може да се търси консенсусно управление", каза Борисов.

Той посочи, че има няколко дни за опит да направят редовно правителство и призова да се остави време на проф. Николай Габровски да проведе спокойни разговори.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Питай експерта": Как да изберем украсата за коледните празници?
"Питай експерта": Как да изберем украсата за коледните празници?
Рекордно търсене на дърва за огрев - има ли недостиг в Горна Оряховица?
Рекордно търсене на дърва за огрев - има ли недостиг в Горна Оряховица?