НОВИНИ

Борисов: От Васил Божков не съм получил и стотинка (ОБОБЩЕНИЕ)

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:47, 06.06.2020
Чете се за: 01:42 мин.
Политика

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът Бойко Борисов заяви, че не е искал и получавал милиони от бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков.

По другата гореща тема - коронавирусът - премиерът каза, че пандемията у нас още не е преминала.

В понеделник Министерският съвет се събира на извънредно заседание, за да се обсъди връщането на 201 милиона лева надвзети от Газпром на Топлофикациите и потребителите.

Бойко Борисов е категоричен, че не е получавал и стотинка от Васил Божков като такса "съпорт".

Бойко Борисов - министър-председател: От него съм получавал една пура и то в централата на ГЕРБ. Ако някой е взимал пари в момента прокуратурата разследва цялата комисия. Разследва и разпитва всички. Аз се заклевам във всичко свято, за съпорт съм много вярващ човек - и стотинка, и евро и долар...

Борисов се закани също да прави комикси.

Бойко Борисов - министър-председател: Чакам, щото сега съм скопен. Докато си премиер, не можеш да говориш. Ако кажеш истината, ще кажат: "Ау, нарушаваш свободата на словото" или "той се кара на журналистите". Не, не, ще дойде мойто време, когато аз ще правя комикси, ще правя карикатури, ще ги посочвам с пръсти, аз няма да съм вечно премиер.

На 101-вия ден от създаването на щаба, Борисов заяви: Вирусът не е победен и нищо не е свършило. Но отчете:

Бойко Борисов - министър-председател: Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки. Нашите съседи затвориха църкви, затвориха джамиите, затвориха училищата, затвориха хората в къщите.

Премиерът смята, че в спора се ражда истината - затова се вслушвал и в щаба, и в неговите опоненти.

Бойко Борисов - министър-председател: Няма теория, няма учебник, няма литература, по която да извадиш и да кажеш: за коронавируса, правилото е... и да го приложиш, няма такова. Ние първи си направихме облеклата, маските, първи си направихме очилата. Във Великобритания с разни шнорхели се пазеха докторите.

БВП се прави с работа, изтъкна Борисов.

Бойко Борисов - министър-председател: Усещането в някой, че дори след кризата сме излезли по-богати ли? Не, много по-бедни излязохме, но излязохме живи и здрави. Сега с работа, на правилните места да се сложат парите и продължаваме напред.

Намаляването на ДДС за ресторантите на 9% било жест към бранша, пострадал сериозно заради кризата.

Бойко Борисов - министър-председател: Ми ако те работят добре, защо да не остане и така завинаги. Ето, всичко е в ръцете ни. Това си е нашата държава, ние си правиме това, което можеме да си направиме - и добро, и лошо.

За строежа край Алепу Борисов беше категоричен.

Бойко Борисов - министър-председател: Ако това е подпорната стена и вие ме убеждавате, както и всички българи, че тези кутийки там не са хотел - това ще стане едно прекрасно местообитание на птички, на животни, на прелетни по-големи птици.

Потребителите щели да усетят ефекта от договореното на 3 март намаление на цената на природния газ.

Бойко Борисов - министър-председател: Понеделник правя извърдно заседание на МС и 201 млн. лева връщаме на потребителите - топлофикации, хора , бизнес.

Депутатите от ГЕРБ ще предложат нов състав на Комисията за енергийно регулиране, чийто маднат вече е изтекъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на Берое напуска отбора
Капитанът на Берое напуска отбора
Един задържан в Голямо Дряново, спецакцията продължава
Един задържан в Голямо Дряново, спецакцията продължава