НОВИНИ

Борисов за шефа на ДАНС: Вместо който е сгрешил, да е отстранен, ще отстраняваме, който е посочил проблема ли?

Като минат изборите ще се види в страната как функционира сглобката, коментира лидерът на ГЕРБ

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:13, 05.11.2023
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не подкрепя исканата от премиера Николай Денков оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев.

"Защо да има смяна на шефа на ДАНС - заради това, че трябваше да има незабавна смяна на заместник министъра, който ходи с телефона и снима и има и двата кода?! На мен IT-тата, които работят при нас, ми казаха: "Ако се счупят машините, и има дублиране, и някой притежава двата кода - може да има манипулиране на изборите. И затова те днес се чупят в София и Варна. Вместо този който е сгрешил, той да бъде отстранен, ние ще отстраняваме тези, които са казали какъв е проблема. Това ли ще правим?", попита председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов разкритикува правителството, че бърза да приеме данъчните закони без да ги е обсъдило с останалите политически сили.

"Сега разбирам, че утре ще има извънредно заседание на Министерски съвет и ще гледат пакет данъчни закони, които мислят, че като ни ги тръснат изведнъж в парламента, пак ще им мине номера като предварително направят нещо и кажат "Сега какво правим - трябва да го подкрепяте". Не, няма да бъде така!", каза той.

Борисов гласува с хартиена бюлетина в 78-о училище в Банкя и намекна за проблем с машинния вот в София и Варна.

"Това, което чувам тука - такива оферти са вдигнали в Банкя, че - ние се познаваме тука - не им прави чест на тези с морала. Гледам че и машините се чупят главно в София и Варна, ако забелязвате - щото това е една от схемите - ако се уж счупи машината и има дубликат някъде, да превъртят през тях квитанциите", каза лидерът на ГЕРБ.

Снимки: БТА

След края на изборния ден ще стане ясно как функционира сглобката в страната, каза още Борисов. Той допълни, че за него изборите за кмет на София са приключили миналата неделя, а днес просто удържал дадената си дума.

"Пожелавам на всички успех, пък какви ще са последствията за градовете - не знам. Много ми е интересно тези, които говорят за активността, какво очакват да бъде като преди три години вдигнаха юмруците и направиха партиите да се ненавиждат, да се мразят, да нямат дори възможност морално и принципно да се подкрепят в такъв момент. В момента има само омраза и анти. За мен изборите за София приключиха миналата неделя. Сега избираме от това, което има, но - глас народен, глас Божи", каза още той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20,15% активност към 16 часа и проблеми с машините във Варна
20,15% активност към 16 часа и проблеми с машините във Варна
Лион не спечели в десети пореден мач от Лига 1 след равенство у дома срещу Мец
Лион не спечели в десети пореден мач от Лига 1 след равенство у дома срещу Мец