Борисов: За трети пореден месец всички пенсионери ще получат добавка от 50 лв.

от БНТ
12:00, 16.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
борисов трети пореден месец всички пенсионери получат добавка

"Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си", каза на днешното заседание на МС премиерът Бойко Борисов.

Министрите заседаваха онлайн, а Борисов сподели във фейсбук профила си кратко видео.

"Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване", пише над видеото премиерът.

И добавя: "Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината".

"Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите", завършва премиерът.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мъж подпали жена си, докато спи
Мъж подпали жена си, докато спи
6566 предмета са иззети от офиса на Васил Божков в центъра на София
6566 предмета са иззети от офиса на Васил Божков в центъра на София