НОВИНИ

Борусия (Д) разгроми съименика си от Мьонхенгладбах

борусия разгроми съименика мьонхенгладбах
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:38, 20.02.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Борусия (Дортмунд) постигна разгромна победа с 6:0 над Борусия (Мьонхенгладбах) в двубой от 23-ия кръг на немската Бундеслига.

Тон за головата фиеста на "Сигнал Идуна Парк" даде Марко Ройс в 26-ата минута. Донийл Мален нахлу в наказателното поле на гостите и стреля, стражът Ян Зомер отрази, но при добавката Ройс наказа бившия си тим за 1:0 в полза на домакините.

След половин час игра "жълто-черните" удвоиха преднината си. Голмайсторът Ройс изведе Мален зад отбраната в "бяло", нападателят на Борусия (Д) напредна, нахлу в пеналтерията и с прецизен изстрел прати топката в мрежата зад Зомер за 2:0.

Преднината на състава на Марко Розе в срещата стана класическа в 70-ата минута. Марко Ройс изведе Мариус Волф отдясно в наказателното поле на гостите, полузащитникът на Дортмунд стреля силно по диагонал, а топката се отби неспасяемо в горната преда преди да влети в мрежата за 3:0.

Четири минути по-късно бърза контраатака на домакините позволи на Ройс да центрира по земя в малкия пеналт на Мьонхенгладбах, където резервата Юсуфа Мукоко не сбърка от близка дистанция.

В 82-ата минута домакините отбелязаха и пети гол чрез капитана си Ройс. Матс Хумелс направи силен индивидуален рейд и изведе Ройс в отлична стрелкова позиция. Немският национал нахлу в наказателното поле и хладнокръвно преодоля опеката на Зомер, реализирайки второто си попадение в срещата.

Крайното 6:0 в полза на Борусия (Дортмунд) реализира Емре Джан в първата минута от добавеното време след точно изпълнена дузпа.

В класирането "пчеличките" са втори с 49 точки, на 6 точки зад шампиона и временен лидер Байерн (Мюнхен). Борусия (Мьонхенгладбах) е 13-и с 26 спечелени точки от 23 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля стъпи накриво в Барселона и позволи на лидера Реал отново да увеличи преднината си на върха
Севиля стъпи накриво в Барселона и позволи на лидера Реал отново да увеличи преднината си на върха
Джъстин Бийбър е с COVID-19
Джъстин Бийбър е с COVID-19