НОВИНИ

Борусия Дортмунд и ПСЖ не се победиха, но и двата тима продължават в ШЛ, Милан ще играе в Лига Европа

борусия дортмунд псж победиха двата тима продължават милан играе лига европа
bnt avatar logo
от БНТ
06:47, 14.12.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Борусия Дортмунд и ПСЖ са двата отбора, които успяха да преодолеят определяната от мнозина „група на смъртта“ в настоящото издание на Шампионската лига и ще играят в осминафиналите на надпреварата през пролетта.

В решителния кръг на сблъсъците от група “F”двата тима не се победиха и завършиха наравно 1:1 на „Сигнал Идуна Парк“ в Германия, като този резултат бе достатъчен за домакините, които вече се бяха класирали за следващата фаза, за да си осигурят и първото място в крайното подреждане.

В същото време равенството помогна и на ПСЖ да се промъкне до следващия етап, но причина за това бе и победата на Милан с 2:1 при визитата на „росонерите“ на Нюкасъл.

В Германия зрителите по трибуните станаха свидетели на истинско зрелище, като Карим Адейеми даде аванс на Борусия в 51-ата минута, но само пет по-късно Уорън Заир-Емери изравни за гостите.

До края парижани можеха да стигнат и до пълния обрат, но попадение на тяхната голяма звезда Килиан Мбапе бе отменено заради засада и така в крайна сметка мачът завърши без победител.

По същото време на “Сейнт Джеймсис Парк“ Нюкасъл посрещна Милан.

И двата тима имаха нужда от успех и грешна стъпка на ПСЖ, ако искаха да продължат напред в Шампионската лига.

Двубоят започна по-добре за домакините, които излязоха напред в резултата в 33-ата минута чрез Жоелинтон, като дълго време този гол изпращаше момчетата на Еди Хау към осминафиналите в най-престижната европейска клубна надпреварата.

Това обаче се промени в 59-ата минута, когато Кристиан Пулишич изравни за „росонерите“, а шест минути преди края на редовното време те стигнаха и до пълния обрат чрез Самуел Чуквуезе, а неговият гол във вратата на „свраките“ се оказа и победен.

За съжаление на феновете на италианския гранд обаче успехът с 2:1 в Англия не бе достатъчен за тях, тъй като с него момчетата на Стефано Пиоли събраха 8 точки, с колкото приключи и съставът на ПСЖ, който обаче продължава напред в Шампионската лига заради по-добрите си показатели в преките двубои срещу Милан, който напролет ще играе в Лига Европа.

В същото време Борусия Дортмунд спечели тази група “F” с 11 точки и така в понеделник очаква жребия за елиминациите, докато Нюкасъл остава на дъното с 5 пункта и отпада от евротурнирите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов продължава
Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов продължава
Светлинна процесия в Копенхаген
Светлинна процесия в Копенхаген