НОВИНИ

Борусия (Дортмунд) и Волфсбург ще играят в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 17.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
борусия дортмунд волфсбург играят шампионската лига
Слушай новината

Съставите на Борусия (Дортмунд) и Волфсбург си осигуриха участие в най-престижния европейски клубен турнир през следващата кампания, след като кръг преди края на сезона в Бундеслигата няма как да бъдат изместени от топ 4 в класирането.

"Жълто-черните" се справиха с 3:1 като гост на Майнц, а "вълците" направиха равенство 2:2 при визитата си на РБ Лайпциг.

По този начин и двата тима се възползваха от грешката на Айнтрахт, който загуби с 3:4 от Шалке и излязоха на 4 точки пред тима от Франкфурт.

Борусия (Дортмунд) и Волфсбург се присъединяват към шампиона Байерн и неговия подгласник РБ Лайпциг, които вече си бяха осигурили другите две германски квоти в Шампионската Лига.

Така в последния кръг на Бундеслигата, на 22 май от 16:30 часа българско време, остава да бъде решена единствено битката за оцеляване между Арминия, Вердер и Кьолн.

Отборът с най-малко точки ще остане на 17-та позиция и ще последва Шалке 04 във Втора Бундеслига. 16-ят ще има шанс да се спаси в баража за оставане срещу 3-ия от второто ниво на немския футбол, а 15-ят в подреждането ще си гарантира мястото в елита и през сезон 2021/22

Арминия гостува на Щутгарт, Кьолн приема вече изпадналия Шалке, а Вердер е домакин на Борусия (Мьонхенгладбах).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вратарят-герой, който погледна към небето и посвети гола на баща си
Вратарят-герой, който погледна към небето и посвети гола на баща си
Министър Кузманов с приветствие по случай Деня на Българския спорт
Министър Кузманов с приветствие по случай Деня на Българския спорт