НОВИНИ

Борусия (Дортмунд) обърна Айнтрахт (Франкфурт) от 0:2 до 3:2

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:59, 08.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Борусия (Дортмунд) продължава гонитбата си с Байерн (Мюнхен) начело на германската Бундеслига.

В двубой от 18-ия кръг на шампионата "жълто-чернтие" постигнаха ценна победа с 3:2 над Айнтрахт (Франкфурт),след като изоставаха с 0:2 до 71-ата минута.

Домакините откриха резултата на "Комерцбанк Арена" в 15-ата минута, когато Рафаел Боре засече с воле центриране на Филип Костич от фаул. Вратарят на Борусия Грегор Кобел се намеси неубедително и позволи на кълбото да премине голлинията.

Айтрахт удвои преднината си в 24-ата минута чрез Рафаел Боре, който възползва от грешка в отбраната на гостите и с удар по земя от границата на вратарското поле прати неспасяемо топката в долния десен ъгъл.

Съставът на Марко Розе намали изоставането си в 71-ата минута, когато резервата Торган Азар се разписа с удар от близка дистанция между краката на стража на домакините Кевин Трап.

В 87-ата минута Джуд Белингам засече с глава центриране на Тома Мюние и въстанови равенството 2:2.

Минута преди да изтече редовното време на срещата Махмуд Дауд донесе трите точки за тима от "Сигнал Идуна Парк" в фалцов изстрел от границата на наказателното поле, който остави Кевин Трап безпомощно да изгледа как топката се вплита в мрежата зад него.

В класирането Борусия (Дортмунд) е втори с 37 точки, на 6 точки зад шампиона и временен лидер Байерн (Мюнхен), който има актив от 43 пункта. Айнтрахт е седми с 27 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно и с валежи от дъжд днес
Облачно и с валежи от дъжд днес
Протести във Франция заради политиката на ваксинация и думите на Макрон
Протести във Франция заради политиката на ваксинация и думите на Макрон