НОВИНИ

Борусия (Дортмунд) отстрани Севиля след нова силна вечер на Холанд и скандали

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:13, 10.03.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
борусия дортмунд отстрани севиля нова силна вечер холанд скандали

Норвежецът отново бе във вихъра си на "Сигнал Идуна Парк", вкарвайки и двата гола при равенството 2:2 срещу Севиля, което класира "жълто-черните" за 1/4 финалите в Шампионската Лига.

Дортмунд влязоха в двубоя с лек аванс след успеха с 2-3 на "Рамон Санчес Писхуан", но трябваше доста да потреперят в реванша на родна земя.

Домакините влязоха доста плахо в срещата, като предоставиха инициативата на севилци, които имаха нужда да отбележат поне два гола.

Въпреки това, в 35-та минута грешка в играта на испанците позволи на Марко Ройс да открадне топката и да комбинира с Холанд, който от близко беше точен за 1:0.

В началото на втората част се стигна до една много дискусионна ситуация. Норвежецът вкара за 2:0, но съдия Джунейт Чакър маркира нарушение в атака. След преглед с ВАР обаче турчинът прецени, че преди това самият Холанд е бил фаулиран и отсъди дузпа.

Ударът на младока бе спасен от Буну, но отново арбитърът се намеси, назначавайки пребиване на наказателният удар, тъй като вратарят бе напуснал своята голлиния при изпълнението. При втория си опит Холанд не сбърка, правейки резултатът 2:0.

В 68-та минута, на свой ред Севиля получи право да изпълни дузпа и Юсеф Ен-Несири я превърна в гол с безкомпромисен удар.

Последва натиск на гостите, който даде резултат дълбоко в добавеното време, когато отново Ен-Несири беше точен, но за повече нямаше време.

Така с общ резултат 5-4 играчите на Един Терзич продължават към следващата фаза и очакват жребия следващия петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разширяват периметъра на издирване на изчезналите баща и син от Копринка
Разширяват периметъра на издирване на изчезналите баща и син от Копринка
Провериха нощен клуб във Варна по сигнал, че работи след 23.00 ч.
Провериха нощен клуб във Варна по сигнал, че работи след 23.00 ч.