НОВИНИ

Борусия Дортмунд продължава към четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:21, 09.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
борусия дортмунд продължава четвъртфиналите турнира купата германия
Слушай новината

Отборът на Борусия Дортмунд се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия, след като победи с 2:1 като гост състава на Бохум.

"Жълто-черните" започнаха по-силно двубоя и през първото полувреме създадоха редица положения пред домакинската врата, но пропуските на футболистите на Един Терзич наред със спасяванията на стража Мануел Риман запазваха нулевото равенство.

В края на първата част обаче Риман напусна своето наказателно поле в опита си да изчисти една топка, но след като я изрита тя попадна на крака на Емре Джан, който не се поколеба от центъра да обстрелва опразнената врата и беше точен за 1:0.

След почивката домакините започнаха да поглеждат малко по-смело към вратата на Дортмунд и така се стигна до 64-ата минута, когато Джейми Биное-Битънс игра с ръка в наказателното поле и Бохум получи право да изпълни дузпа. С отговорността да изпълни 11-метровия наказателен удар се нагърби Кевин Щьогер и австриецът беше точен от бялата точка за 1:1.

Радостта на домакините обаче не трая много дълго, защото в 70-ата минута влезлият като резерва Марко Ройс се възползва от асистенция на Джуд Белингам и вкара за крайното 2:1, с което осигури на Борусия Дортмунд последния билет за четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия.

Малко по-рано вчера пък състава на Нюрнберг също си заслужи място в голямата осмица на надпреварата, след като надигра с 5-3 след изпълнение на дузпи състава на Фортуна Дюселдорф. В редовното време и продълженията срещата завърши 1:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милен Керемедчиев: Ердоган ще използва всички възможни механизми за помощ
Милен Керемедчиев: Ердоган ще използва всички възможни механизми за помощ
Киберизмама от Африка точи десетки хиляди евро от български фирми на всеки 3-4 дни
Киберизмама от Африка точи десетки хиляди евро от български фирми на всеки 3-4 дни