НОВИНИ

Борусия (М) разби на пух и прах Байерн (Мюнхен) за Купата

борусия байерн
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:55, 27.10.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Борусия (Мьонхенгладбах) продължава напред в турнира за Купата на Германия, след като отстрани шампиона Байерн (Мюнхен) след победа с 5:0 във втория кръг на надпреварата.

Срещата започна вихрено за домакините, които излязоха напред в резултата след едва 90 секунди игра. Алфонсо Дейвис опита да комбинира с Томас Мюлер, но топката бе пресечена от Куадио Коне в опасна близост до наказателното поле на "баварците". Халфът на Борусия продължи към Бреел Емболо, а след рикошет кълбото отново се озова в краката на Коне, който с премерен изстрел по тревата реализира в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Мануел Нойер.

Съставът на Гладбах удвои преднината си в 15-ата минута след вихрена контраатака. Йонас Хофман получи страхотно извеждащо подаване от Емболо по десния фланг и пусна успореден пас по земя в наказателното поле на Байерн към Рами Бенсебайни, който се разписа за 2:0.

В 20-ата Борусия (М) получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на Люка Ернандес срещу Бреел Емболо. С изпълнението на дузпата се нагърби Бенсебайни и халфът на домакините отбеляза втория си гол в срещата, за да направи преднината на своя тим класическа - 3:0.

Второто полувреме започна по кошмарен начин за шампиона на Германия, който инкасира четвърто попадение в 51-ата минута. Неразбирателство между двамата централни защитници на "баварците" Люка Ернандес и Даю Упамекано позволи на Емболо да отнеме топката в пеналтерията и от воле да се разпише във вратата на Нойер.

Швейцарският нападател на Борусия (Мьонхенгладбах) успя да отбележи второто си попадение в срещата едва 6 минути по-късно, когато появилият се от скамейката Кингсли Коман сбърка подаване в центъра на терена. Топката бе овладяна от Лукс Нетц, който не се поколеба и моментално пусна извеждащ пас към Бреел Емболо. Нападателят напредна към наказателното поле на гостите и стреля по земя. Кълбото се отби в страничния стълб и влетя в долния ляв ъгъл на вратата на Байерн.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5643 са новите случаи на COVID-19 у нас, починали са 154 души
5643 са новите случаи на COVID-19 у нас, починали са 154 души
"Денят започва" в четвъртък: д-р Иван Маджаров и проф. Кантарджиев за ковид кризата
"Денят започва" в четвъртък: д-р Иван Маджаров и проф. Кантарджиев за ковид кризата