НОВИНИ

Борусия (Мьонхенгладабах) изненада Байерн като гост на старта на 2022 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:27, 07.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
борусия мьонхенгладабах изненада байерн гост старта 2022 година
Слушай новината

Отборът на Борусия (Мьонхенгладбах) спечели изненадващо с 2:1 гостуването си шампиона Байерн (Мюнхен) и по този начин започна с победа календарната 2022 година.

За "жребчетата" това бе и първи успех в Бундеслигата от 20 ноември насам, с който те се изкачиха до 11-то място в подреждането с 22 точки.

"Баварците" от друга страна допуснаха третото си поражение от началото на кампанията, което ще позволи на най-близкия им преследвач Борусия (Дортмунд) да стопи част от изоставането си, което в момента е 9 пункта.

Срещата на "Алианц Арена" започна с по-агресивни действия на гостите, но въпреки това Байерн беше отборът, който първи стигна до гол. Това се случи в 18-та минута, когато Серж Гнабри комбинира с Роберт Левандовски, а полякът с мощен удар не остави шансове на Ян Зомер.

В 27-та минута обаче лошо изчистване от отбраната на домакините позволи топката да стигне до Флориан Нойхаус, който с изстрел от въздуха вкара топката между краката на Свен Улрайх за 1:1.

Само четири минути по-късно тимът от Гладбах стигна и до пълния обрат, след като Щефан Лайнер се разписа с глава след подаване от ъглов удар.

Байерн (Мюнхен) логично потърси изравнителния гол, но на два пъти Роберт Левандовски удари гредата, а в останалите случаи и Ян Зомер демонстрира отлични рефлекси, за да запази победата на своя тим.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити продължава без проблеми в 4-ия кръг на ФА Къп
Манчестър Сити продължава без проблеми в 4-ия кръг на ФА Къп
Почина актьорът Сидни Поатие
Почина актьорът Сидни Поатие