НОВИНИ

Боряна Калейн пред БНТ: Винаги съм знаела, че мога да се боря за медал (ВИДЕО)

Сребърната медалистка от индивидуалната надпревара по художествена гимнастика в Париж 2024 сподели за предаването "Арена спорт" емоциите, които е преживяла по време и след Игрите.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
12:50, 01.09.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
боряна калейн бнт винаги съм знаела мога боря медал видео
Снимка:
Слушай новината

Емоциите още ме държат. Това е нещо грандиозно в моя живот, а и не само, като цяло за българския спорт и художествената гимнастика по-специално. Това каза сребърната медалистка от Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн в сцециално интервю за предаването "Арена спорт".

Гимнастичката сподели, че е изживяла щастливите си мигове и е благодарна за това, което й се е случило.

"Все още осмислям, ще осъзнавам какво означава това за много хора в България. Имах лични очаквания и това, че успях да спечеля медал, да бъда в тройката, бях на седмото небе от щастие. Винаги съм знаела, че мога да се боря за медал. Мечтите ми са в основата на всичко", каза още Калейн.

"Чувствам се горда от себе си, от това, че успях да се справя с многото трудности с помощта на хората около мен", добави сребърната медалистка от Париж 2024.

Тя сподели, че със съчетанията си е искала да разкаже пътя по който е стигнала до Олимпийските игри в Париж.

"По най-добри начин успях да си свърша работата, вътрешно винаги имаше напрежение, но това беше емоция на момента", обясни Боряна Калейн.

"Стараех се да не си мисля за очаквания, медали, класиране. Опитвах се да мисля затова което трябва да направя точно в този момент, за нещата, които зависеха от мен", добави гимнастичката.

Тя подчерта, ча зад успехите и стоят много хора, сред които семейството й, личният треньор Мариана Памукова, президентът на БФХ Илиана Раева.

На въпроса как се чувства като човек, който е пример за подрастващите, Боряна Калейн заяви, че осъзнава отговорността, която носи.

"Когато един човек стане известен, той трябва да знае, че за някои хора ти си вдъхновение и те искат да бъдат като теб, ти си длъжен да бъдеш добър пример", обясни Калейн.

"Хубавите неща и дългочаканите неща са тези, които наистина си струват. Важно е, младите хора да знаят, че нещата не стават лесно и бързо, и че трябва да се борят и да работят много за тях", заяви още тя.

Боряна Калейн сподели, че още не е решила дали ще продължи със спортната си кариера.

"Имам състезание в края на октомври месец тук в България, след това ще видим. Със сигурност ще имам малко повече време за семейството си, надявам се да съм ги зарадвала и тях, защото те бяха до мен през всичките трудности и съм им много благодарна", сподели още олимпийската сребърна медалистка в художествената гимнастика.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хавиер Ибаниес пред БНТ: Моят медал е за България (ВИДЕО)
Хавиер Ибаниес пред БНТ: Моят медал е за България (ВИДЕО)
В края на сезона: Започват намаленията по морето
В края на сезона: Започват намаленията по морето