НОВИНИ

Бостън и Далас поведоха в своите плейофни серии от полуфиналите на двете конференции в НБА

бостън далас поведоха своите плейофни серии полуфиналите конференции нба
bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 12.05.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Бостън Селтикс отново поведе на Кливланд Кавалиърс в сблъсъка между двата тима от полуфиналите на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА).

В мач №3 от серията "келтите" се наложиха със 106:93 като гост и така взеха преднина от 2-1 успеха в плейофната битка.

Двубоят в Кливланд започна равностойно, като откриващата четвърт премина при поделено надмощие, а в нейния край гостите имаха лек аванс при 30:28. В хода на втората част обаче състезателите на Джо Мазула установиха контрол върху събитията на паркета и се оттеглиха на почивката с почти двуцифрена преднината - 57:48.

След подновяването на играта тенденцията се запази, а серия от 14:0 позволи на Бостън да се откъсне сериозно в резултата при 71:48. До края домакините направиха опит да се върнат в борбата, но съумяха единствено за кратко да намалят пасива си до едноцифрен, след което Селтикс отново вдигнаха разликата, за да стигнат до победата със 106:93.

С ключов принос за успеха бяха Джейсън Тейтъм, който приключи с "дабъл-дабъл" - 33 точки и 13 борби, а Джейлън Браун вкара 28 точки. За Кавалиърс Донован Мичъл бе над всички с 33 пункта.

Междувременно в полуфиналите на Запад Далас Маверикс стигна до пълен обрат срещу Оклахома Сити Тъндър и поведе с 2-1 победи в серията след успех със 105:101 като гост.

Двубоят стартира по-добре за "маврите", които в един момент от откриващата четвърт имаха преднина от 24:15, но постепенно домакините съкратиха пасива си и на почивката дори имаха точка аванс - 52:51.

В началото на третия период "гръмотевиците" вдигнаха оборотите, изграждайки двуцифрен аванс при 65:55, но още преди завършека на частта баскетболистите на Далас стигнаха до пълен обрат и преди решителните 12 минути водеха с 82:78. В заключителната четвърт за Маверикс на ниво бяха Кайри Ървинг и Лука Дончич, с което осуетиха опитите за обрат на Шей Гилджъс-Алекзандър и в крайна смета заслужиха победата в мача.

Пи Джей Уошингтън стана най-резултатен за Далас със своите 27 точки, а Дончич и Ървинг приключиха с по 22, като словенецът добави и 15 борби, за да завърши с "дабъл-дабъл".

От другата страна за ОКС Гилджъс-Алекзандър се отчете с "дабъл-дабъл" - 31 пункта и 10 борби, докато Джейлън Уилямс вкара 16.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финалът на Евровизия, съпровождан от напрежение сред участниците
Финалът на Евровизия, съпровождан от напрежение сред участниците
Парад на ретро автомобили в Благоевград (СНИМКИ)
Парад на ретро автомобили в Благоевград (СНИМКИ)