НОВИНИ

Ботас най-бърз в първия ден на "Муджело"

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:45, 11.09.2020
Чете се за: 01:22 мин.
Други спортове
ботас бърз първия ден муджело

Финландският пилот на Мерцедес даде най-добро време в първите две свободни тренировки преди "Гран При на Тоскана", което тази неделя ще направи своя дебют в календара на Формула 1.

Пистата, разположена в областта Тоскана, посрещна кервана с изключително високи температури като тези на въздуха доближаваха 30-те градуса, а на трасето прескочиха границата от 40.

И сутринта и следобеда най-бърз бе Валтери Ботас от отбора на Мерцедес, а във втората сесия зад него се нареди лидерът в шампионата, Люис Хамилтън. Темпото на "сребърните стрели" отново дава заявка за успех в неделната надпревара, но тимът на "Ред Бул" също не бива да бъде подценяван.

"Биковете" отново бяха вторият по скорост тим, но тяхното скрито оръжие в състезанието може да бъде по-доброто пазене на гумите от страна на шасито, конструирано от Ейдриън Нюи.

За втори пореден уикенд тимът на Рено също се намира в челото като Дани Рикардо и Естебан Окон завършиха 5-ти и 6-ти.

Победителят от "Монца", Пиер Гасли продължи с впечатляващото темпото като и в двете сесии завърши в топ 10, с което отново показа доброто темпо на болида на "Алфа Таури".

В своето състезание номер 1000, екипа не Ферари отново нямаше нови поводи за радост. И Себастиан Фетел и Шарл Льоклер имаха трудности като и двамата се завъртяха по време на втората сесия. След нейния край дори германецът бе принуден да спре на пистата, заради проблеми с двигателя.

В край на сметка пилотите на "черните кончета" приключиха на 10-та и 12-та позиция.

Труден първи ден имаше и пилотът на Макларън, Ландо Норис. Младият британец изпусна колата си във втората сесия и се разби в предпазните ограждения. Това промени изцяло програмата на неговия съотборник, Карлос Сайнц, който също имаше проблеми и в край на сметка приключи на 13-та позиция.

Обнадеждаващо беше представянето на един от италианските тимове в лицето на Алфа Ромео. Техният пилот Кими Райконен показа добро темпо, което му отреди 9-то място във втората сесия и, може би, финиширане в точките в неделния ден.

В дъното на класирането вече по традиция останаха тимовете на Уилямс и Хасс, като отново британският тим беше категорично по-бързият.

За Хаас, Ромен Грожан и Кевин Магнусен имаха много проблеми като французинът специално имаше проблеми с двигателя през целия петъчен ден.

Състезанието за първата в историята "Гран При на Тоскана" на пистата "Муджело" е тази неделя от 16.10 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 19-то място сме по брой заразени с COVID-19 сред 30 европейски държави
На 19-то място сме по брой заразени с COVID-19 сред 30 европейски държави
България предложи на Гърция да приеме 20 деца без родители от лагера "Мориа"
България предложи на Гърция да приеме 20 деца без родители от лагера "Мориа"