НОВИНИ

Ботас с най-добро време в първата свободна тренировка на Спа

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
14:50, 28.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Други спортове
ботас добро време първата свободна тренировка спа

Летящия финландец започна по най-добрия възможен начин уикенда за Голямата Награда на Белгия, в който той е задължен да спечели, за да запази шансовете си да се пребори за световната титла в края на сезона.

Валтери Ботас зададе темпото за очакваната бърза кола на Мерцедес в първата свободна тренировка преди неделното Гран При на Белгия, но Макс Верстапен и Серхио Перес бяха близки преследвачи в стартиралия оспорвано състезателен уикенд.

Преди състезанието тази неделя на пистата „Спа“ за седмия кръг от безпрецедентния сезон във Ф1, малко пилоти се нуждаят от положителен резултат повече от финландеца, който изостана на 43 точки от шесткратния световен шампион и негов съотборник Люис Хамилтън в генералното класиране.

Ботас завърши откриващата сесия на 0.069 пред намиращия се в отлична форма британец, гарантирайки осма поредна тренировка с първи две места за Мерцедес през 2020.

Трети и четвърти, недалеч от водача, се наредиха пилотите на Ред Бул и Рейсинг Пойнт – Макс Верстапен и Серхио Перес.

Топ 10 допълниха Ланс Строл (Рейсинг Пойнт), Александър Албън (Ред Бул), Естебан Окон (Рено), Карлос Сайнц (Макларън), Даниел Рикардо (Рено) и Ландо Норис (Макларън).

Втората свободна тренировка е от 16:00 часа българско време. Утре предстои третата+квалификацията, а в неделя следобед е Гран При на Белгия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел: "Северен поток-2" трябва да бъде завършен
Меркел: "Северен поток-2" трябва да бъде завършен
Диего Коста е свързван с трансфер в Тотнъм
Диего Коста е свързван с трансфер в Тотнъм