НОВИНИ

Ботев Пд и Арда преследват първа победа от началото на сезона

ботев арда преследват първа победа началото сезона
Снимка: Официален сайт на ПФК Ботев (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
10:04, 04.08.2023 (обновена)
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

С два мача се открива четвъртият кръг от Първа лига. В 19:00 ч. Черно море посреща Етър, а от 21:15 ч. е мачът Ботев Пловдив - Арда.

Пловдивчани стартираха по доста разочароващ начин сезона, като надеждата на "канарчетата" е, че това ще се промени с напредването на срещите. Според Станислав Генчев неговият тим е бил ограбен след неправилно отменен гол в последния мач с Пирин. Преди това Ботев загуби от Левски и завърши наравно с Локомотив в дербито на град Пловдив.

Преди дни "канарчетата" продадоха една от младите звезди в отбора Абдулайе Траоре. Информацията относно сумата по трансфера е конфиденциална, но продажбата на Траоре е в топ 3 в историята на пловдивчани. "Жълто-черните" трансферираха бързоногия футболист в белгийския тим Зулте Варегем.

Сред избраниците на Генчев днес на терена се завръща защитникът Станислав Работов, който пропусна последните два мача на тима заради контузия. За първи път в групата на "канарчетата" намери място и новото попълнение Константинос Балоянис. Двубоят със сигурност пропускат контузените Амаду Думбуя, Атанас Чернев и Мохамед Брахими, който претърпя операция на предна кръстна връзка на коляното и ще отсъства от терените около 7 месеца.

Тимът на Арда от своя страна е само с точка след два мача, която дойде при атрактивното равенство 3:3 срещу Черно море у дома. Двубоят на Арда с Лудогорец от предишния кръг не се състоя и това даде възможност на тима да играе контрола с Етър. Тя бе спечелена с 3:1.

Срещата между Черно море и Етър на теория противопоставя първия срещу последния във временното подреждане, тъй като „моряците“ отстъпват върха на Локомотив Пловдив единствено по голова разлика. „Болярите“ пък са единственият тим, който все още няма гол на своята сметка, но пък са и с мач по-малко.

Последният двубой между двата тима в елита на България бе през декември 2020 година, когато Етър спечели с 1:0 във Варна.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи групата за домакинството на Етър. От нея заради контузия отпадна Влатко Дробаров. Бранителят получи травма по време на последната тренировка и няма да може да вземе участие в петъчния двубой. Аут заради травма е и Цветомир Панов, а срещата пропуска още Мишаел Алвес. В групата попадна капитанът Даниел Димов, който през седмицата лекува контузия, но вече е възстановен и ще може да вземе участие в двубоя. За първи път сред избраниците на Илиан Илиев е Мартин Милушев, който през миналия сезон бе под наем в Добруджа. В групата се завръща и Мартин Дичев.

Програма:

Петък

19:00 ч, Черно море - Етър

21:15 ч, Ботев Пловдив - Арда

Събота

19:00 ч, Локомотив София - Пирин

21:15 ч, Ботев Враца - Лудогорец

Неделя

18:45 ч, ЦСКА - Славия

21:15 ч, Локомотив Пловдив - Левски

Понеделник

19:00 ч, ФК ЦСКА 1948 - Хебър

21:15 ч, Берое - Крумовград

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Костадинов и АПОЕЛ Никозия се класираха за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите
Георги Костадинов и АПОЕЛ Никозия се класираха за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите
Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на тенис турнира във Вашингтон
Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на тенис турнира във Вашингтон