НОВИНИ

Ботев (Пд) победи Етър, ще спори с Черно море за седмото място

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:00, 08.07.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Български футбол
ботев победи етър спори черно море седмото

Отборът на Ботев (Пловдив) победи у дома състава на Етър с минималното 1:0 и се класира за финала за седмото място в първа професионална футболна лига.

Така Ботев ще играе срещу Черно море във Варна за седмото място в крайното класиране. Победителят от събота ще играе финален двубой с третия в крайното класиране на първата шестица за място в турнира Лига Европа.

Превъзходството през първата част бе за домакините, но въпреки това те трудно успяваха да стигнат до по-интересни ситуации пред вратата на Етър. Противно на логиката пред гостите първо се откри възможност да открият резултата. В 12-ата минута Яни Пехливанов стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Янко Георгиев се справи.

В 28-ата минута Ботев поведе, след груба грешка пр изнасянето от страна на "болярите". Джонатан открадна топката и подаде на Вутов, който с прецизен удар по земя прониза Анатоли Господинов за 1:0. До края на първата част Бурбано имаше шанс да удвои след хубава атака на пловдивчани, но този път вратарят на Етър се справи.

През втората част съставът на Етър имаше на два пъти шанс да изравни. И двете възможности се отркиха пред Милчо Ангелов, като при първата решителен шпагат на Иван Бандаловски предотврати изравняването на резултата. Малко по-късно Етър се възплзва от грешка от страна на Ботев и успя да отбележи, но попадението не бе зачетено, след като бе маркирана засада при подаването към Ангелов.

В 79-ата минута гостите останаха в намален състав, когато Яни Пехливанов получи втори жълт картон за нарушение срещу Джонатан Перейра. В 87-ата минута Борислав Къцаров също бе изгонен, оставайки състава на Етър с 9 души.

В края Станислав Шопов имаше шанс да отбележи втори гол за Ботев, но след намеса на Господинов топката срещна гредата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил блъсна двама пешеходци в Шумен
Автомобил блъсна двама пешеходци в Шумен
Трафик от тирове на "Кулата", както и на "Капитан Андреево"
Трафик от тирове на "Кулата", както и на "Капитан Андреево"