НОВИНИ

Ботев (Враца) удари Локомотив Пд като гост в последния си мач за годината

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:27, 10.12.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
ботев враца удари локомотив гост последния мач годината
Снимка: Фейсбук
Слушай новината

Отборът на Ботев (Враца) спечели с 4:2 гостуването си на Локомотив Пд, като по този начин футболистите на Даниел Моралес сложиха отличен край на своя есенен полусезон в Първа лига.

С успеха врачани се изкачиха до 10-та позиция във временното класиране с точка преднина пред ЦСКА 1948, който утре посреща Славия.

Локомотив Пд пък запазва мястото си в топ 6, но "черно-белите" имат равен актив със 7-ия Левски и само точка аванс пред 8-ия Берое.

Головото шоу в Пловдив започна още в 10-ата минута, когато Дориан Бабунски откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение на стража на домакините Лукас Рейдър срещу Красимир Тодоров.

"Смърфовете" възстановиха равенството в 34-ата минута чрез своя капитан Димитър Илиев, който се разписа с глава след отлично центриране на Кристиан Гомис.

Малко преди почивката обаче гостите отново излязоха напред, когато Юлиан Ненов беше изпуснат от отбраната на Локомотив и с премерен фалцов удар не остави шансове на Рейдър за 1:2.

Врачани нанесоха нов тежък удар на домакините скоро след подновяването на играта, когато Фераресо изведе Бабунски в отлична позиция, а Бабунски премина покрай противниковия вратар, след което на празна врата реализира втория си гол в мача, правейки резултата 1:3.

Георги Минчев върна надеждите на Локомотив Пд в 56-ата минута, възползвайки се от подаване на Карагерен, но в 67-ата Илия Миланов беше точен за 2:4 с глава след центриране от ъглов удар, с което оформи и крайния резултат.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проектобюджет: 710 лв. става минималната работна заплата от 1 януари 2022 г.
Проектобюджет: 710 лв. става минималната работна заплата от 1 януари 2022 г.
Вежди Рашидов празнува 70 години с изложба
Вежди Рашидов празнува 70 години с изложба