НОВИНИ

Боян Кьосев в предаването "Аз съм"

боян кьосев предаването съм
bnt avatar logo
от БНТ
10:48, 03.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

В поредния брой на предаването "Аз съм" ви срещаме с 16-годишния Боян Кьосев, който е част от академията на баскетболния клуб ЦСКА.

Първият му досег с оранжевата топка идва, когато Боян е само на 7 години. Тогава се записва в школата на Берое Стара Загора, където играе под ръководството на Планимир Дафинов, който по думи на Кьосев го е изградил като състезател и е причината младият състезател да се присъедини към "червените".

"Откакто съм в ЦСКА, играя на позицията гард. Преди това в Берое бях крило, тъй като преди бях по-висок от моите съотборниците, но с времето те ме изпревариха. В момента обаче съм щастлив да бъда гард, защото това е много по-елитна и по-желана позиция в целия свят. За мен най-важното е един гард да има добра стрелба, защита и да умее да вижда играта", разказва 16-годишният баскетболист.

Идолът на Боян Кьосев в баскетбола е звездата на Далас Маверикс и бивш шампион в НБА с Кливланд Кавалиърс Кайри Ървинг заради начина му на игра, движението му по паркета, дрибъла му с топката.

Едва 16-годишен талантливият гард вече дебютира и за мъжкия състав на ЦСКА в Националната баскетболна лига (НБЛ), което самият той определя като най-доброто постижение дотук в крехката си кариера.

"Баскетболът е всичко за мен, научи ме на много неща и ми помогна да си изградя навици като човек. Моята рецепта е, че човек никога не трябва да се отказва, да полага много труд и да има вяра в себе си. Най-голямото ми желание в момента е да се представим силно с националния отбор до 16 г., с който лятото ще играем на европейско първенство в Дивизия "А", сподели още Боян Кьосев.

Цялото предаване с участието на младия баскетболист гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военен ритуал по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин
Военен ритуал по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин
Лили Иванова честити Националния празник от Батак (СНИМКИ)
Лили Иванова честити Националния празник от Батак (СНИМКИ)