НОВИНИ

Божков твърди, че е притискан да прехвърли бизнеса си на посочено от управляващите лице (ОБОБЩЕНИЕ)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:19, 05.06.2020
Чете се за: 01:31 мин.
Сигурност и правосъдие

Обвняемият Васил Божков с нова публикация във Фейсбук. Хазартният бос твърди, че е бил притискан да прехвърли бизнеса си на посочено от управляващите лице.

Отказал и тогава стартирала акцията срещу него, довела до обвиненията и обявяването му за международно издирване.

Прокуратурата пък публикува снимки на новооткрити в офиса на "Нове Холдинг" предмети с белези на културно-исторически ценности.

В поредната си публикация обвиняемият Васил Божков твърди, че е изпратил на прокуратурата сериозен сигнал, а не комикси. В него хазартният бос разказвал хронологично как бил притискан да прехвърли бизнеса си на посочено от управляващите лице. Отказал категорично и тогава последвали проверки, разследване, обиски и арести.

Според Божков, част от арсенала бил и внесения от Валери Симеонов закон, според който само държавата може да организира лотарийни игри.

Лидерът на НФСБ е категоричен, че не е действал съгласувано и под диктовка.

Валери Симеонов, зам.-председател на Народното събрание: Не съм позволявал някой да ме използва или да ме манипулира. Да бъда инструмент в нечии ръце. Законът аз съм си го внесъл. Аз мисля, че не трябва да се обръща такова внимание на писмата или измишльотините на Божков, просто защото това е човек с 18 обвинения.

На свой ред Валери Симеонов обвини Божков в разпространение на лъжи, като отбеляза, че дори не е посочил точната дата, на която е приет Закона.

Заради хазартния бос днес в пореден задочен спор влязоха бившият омбудсман Мая Манолова и Симеонов. По повод предишна публикация, в която Божков твърди, че на различни дати е теглил големи суми пари, за да си плаща "такса спокойствие" - Валери Симеонов намери съвпадение на тегленията и предизборната кметска кампания на Манолова. В Сутрешния блок на БНТ тя обяви, че ще го съди.

БНТ: Финансирал ли ви е Васил Божков, както твърди Валери Симеонов? -

Мая Манолова: Не, бизнесменът Божков не ме е финансирал и за тази лъжа на този бек-вокал на Борисов, аз го давам на съд. Подготвила съм още две жалби по този повод.

БНТ: Кого давате на съд?

Мая Манолова: Бек вокала, който споменахте.

Валери Симеонов, зам.-председател на Народното събрание: Същото е и аз да кажа, че тя е бек-вокалистка на Радев и на Корнелия Нинова. Но мисля, че имам повече основание да го кажа, откалкото тя.

БНТ: Притеснявате ли се от това, че ще ви съди?

Валери Симеонов, зам.-председател на Народното събрание: Знаете ли, аз нямам много високо мнение за юридическата грамотност на г-жа Манолова. Особено съдейки от досегашните й изяви.

Прокуратурата днес публикува снимки и видео на нова находка, която била намерена в офиси на "Нове холдинг". Според държавното обвинение до момента са открити и иззети 3385 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности, а обвиняемият Божков е регистрирал по реда на Закона за културното наследство колекция от едва 212 артефакта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха на първо четене създаването на Държавна петролна компания (Обзор)
Приеха на първо четене създаването на Държавна петролна компания (Обзор)
Световната шампионка на 400 м с временно спрени състезателни права
Световната шампионка на 400 м с временно спрени състезателни права