НОВИНИ

Братът на изчезналия Емил Боев: Видяхме го на видеозапис от гора в покрайнините на Перник, той е много дезориентиран

bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 31.01.2023
35794
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава издирването на 25-годишния Емил Боев, който изчезна от Перник на 29 януари. Вчера вечерта доброволците са се натъкнали на следа - видеозапис от гора в покрайнините на Перник.

"Потвърдихме запис, направен през нощта, където се вижда, че Емил е в къща в гора в покрайнините на Перник. Търсихме до късно снощи, оттам поеха полицаите с термодронове и термокамери. Аз чакам нареждане от спасителите, за да видя къде може да съм полезен", каза в "Денят започва" братът на Емил - Мартин Боев.

Все още издирват младия мъж, изчезнал по време на фестивала "Сурва"

Емил е бил много дезориентиран, опитвал се е да отиде на познато място и просто е тръгнал накъдето му видят очите, смята Мартин. Досега не се е случвало да изчезне.

"На този етап ми стана ясно по поведението му, че просто е бил сериозно дезориентиран, пиян, опитвал се е да се прибере, да намери посока. Това е гора, в която аз самият се изгубвах, докато обикалях. На този етап изключвам всякакви умишлени опити от него, почти съм убеден, че просто иска да се прибере. Зоната е изключително опасна, бяхме 20 души, трябваше ни огромна дисциплина, за да можем да се разбираме къде сме, бяхме с подходяща екипировка, храна, вода и пак ни беше трудно", посочи още той.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дженаро Гатузо вече не е треньор на Валенсия
Дженаро Гатузо вече не е треньор на Валенсия
Манчестър Юнайтед - Уест Хям в петия кръг на ФА Къп
Манчестър Юнайтед - Уест Хям в петия кръг на ФА Къп