НОВИНИ

Все още издирват младия мъж, изчезнал по време на фестивала "Сурва"

Негови близки съобщиха, че е засечен да тръгва към гората

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:55, 30.01.2023
Чете се за: 04:22 мин.
У нас
Слушай новината

Без следа от 25-годишния Емил Боев от София. Младият мъж изчезна по време на фестивала "Сурва" в Перник. В акцията по издирването му участват полицаи с кучета, водолази и много доброволци. Другата издирвателна акция вчера приключи благополучно и младежът от Пловдив беше открит в София.

Откриха 20-годишния Мартин, който беше в неизвестност от сряда

За последно Емил е общувал с майка си часове преди да замине от София за Перник. Казал ѝ е, че я обича и ще ѝ звънне със сигурност. Близките му разполагат с информация, че той е изчезнал около 3.00 часа сутринта в събота. Няма телефон в себе си. Устройството е открито в колата на Емил, която оставил отключена. Близките му молят за съдействие всички, които забележат Емил, да сигнализират незабавно. Контактите им са разпространени в социалните мрежи. Той е висок около 1,80 м, има брада и мустаци, гъста и рошава коса, носил е камуфлажно яке и тъмни панталони.

Вижте повече в прякото включване на Йоана Миланова

Емил Боев е видян за последно в петък срещу събота. С негов приятел седнали да се почерпят в Перник. От тогава следите му се губят - Емил оставя телефона в колата си и изчезва, а приятелят му не помни никакви детайли.

"Къса се лентата на единствения човек, който го е виждал последно. Опитва се момчето, работим с него, опитваме се да измислим на къде е тръгнал. По данни просто се е ядосал, разстроил се е, за мен моята версия е, че искал да се усамоти и затова е тръгнал на някъде", заяви братът на Емил Мартин Боев.

Семейството на Емил призовава всеки, който има информация за него да не се колебае и да сигнализира.

"Четвърти ден не се е свързал с нито един от нас, което значи, че ако е из града е в състояние, което не е достатъчно адекватно за собственото си опазване, защото теорията, че някъде пие умря отдавна" сподели Мартин.

Много приятели на Емил и доброволци ежедневно го издирват в Перник и околността. По техни данни са прегледани и записи от камери за видеонаблюдение, но от младия мъж няма и следа.

"Разчитаме изцяло на дружини, които се събират в избрани периметри. Обхождаме периметри от около километър, разделяме се на групи и изцяло зависим от сигнали, граждански, каквото и да е да ни помогне. Има дронове мобилизирани, кучета, търсят доколкото знам от полицията, също и от полицията има и дронове", каза Александър - приятел на Емил.

Според психолога Полина Василева трябва да има индивидуален подход в търсенето и осъществяването на контакт с със забелязани младежи и с деца, обявени за издирване, каквито случаи напоследък зачестяват.

"Добре е все пак, ако може човек да съблюдава състоянието на детето при всички положения, първото, което трябва да се направи е да се сигнализират службите, съответните органи, които се занимават с това и ако може би могъл човек да опита да заговори, но много зависи какви са мотивите на това дете, защото ако то бяга от къщи, най-вероятно няма да бъде настроено към разговори, по-скоро може да се паникьоса", коментира психологът Полина Василева.

Според специалисти при изчезнали хора трябва да не се действа емоционално и да се спазват стриктно препоръките на компетентните органи. Съветват и незабавно да се сигнализира при всяка информация за изчезнал.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След срещата Демерджиев-Спасовски: Властите в РСМ обещаха честването на Гоце Делчев да се проведе безпроблемно
След срещата Демерджиев-Спасовски: Властите в РСМ обещаха честването на Гоце Делчев да се проведе безпроблемно
Екстрадират в Германия още един младеж, работил в колцентър
Екстрадират в Германия още един младеж, работил в колцентър