НОВИНИ

Бразилия и Еквадор не се победиха в много напрегнат мач

бразилия еквадор победиха напрегнат мач
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 28.01.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Добрият футбол беше засенчен в двубоя от квалификациите за Световното първенство между Еквадор и Бразилия след два червени картона за 20 минути и карате удар от вратаря Алекс Домингес срещу нападателя на „селесао“ Матеус Куня.

Срещата завърши при резултат 1:1.

Бразилия е начело в класирането и вече е сигурен участник на Мондиала, като не успя да спечели само два от своите 13 мача.

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо бе в групата на Еквадор, но не влезе в игра.

Жълтият картон на Емерсон Роял още в първата минута даде знак, че срещата в Кито ще бъде изпълнена с напрежение.

Само 5 минути по-късно полузащитникът на Реал Мадрид Каземиро даде преднина на гостите, преди вратарят на Еквадор да бъде изгонен за грубо нарушение. Малко след това и Бразилия остана с 10 души след втори жълт картон на Емерсон Роял.

Вратарят на гостите Алисон също можеше да бъде изгонен, но след преразглеждане с ВАР остана на терена, при това на два пъти. През първото полувреме той вдигна високо крака си срещу съперников играч, за което получи само жълт картон. В края на срещата стражът не беше изгонен с втори жълт картон при нова спорна ситуация.

Домакините в крайна сметка изравниха чрез Феликс Торес в 75-ата минута за 1:1, а двата тима си поделиха точките в изключително изнервения двубой.

Еквадор се доближи до Катар, като води със седем точки на петия Колумбия, три мача преди края на квалификациите.

В друг мач Уругвай постигна успех при визитата на Уругвай с 1:0. Точен бе Луис Суарес в 50-ата минута, а уругвайците са вече четвърти с 19 точки, измествайки Колумбия и Перу, които играят в петък вечер.

Чили понесе удар след поражението от Аржентина с 1:2. Анхел Ди Мария и Лаутаро Мартинес бяха точни за „албиселесте“, докато Бен Бреретон се разписа за чилийците. Тимът е седми с 16 точки.

Аржентина и Бразилия вече си гарантираха място на Световното първенство, което ще се проведе за първи път в историята през зимата между 21 ноември и 18 декември.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рафаел Надал е първият финалист на Australian Open
Рафаел Надал е първият финалист на Australian Open
Какво време ни очаква през февруари?
Какво време ни очаква през февруари?