НОВИНИ

Бразилия и Турция се класираха за четвъртфиналите на волейболния турнир при жените

Двата отбора постигнаха втори победи в груповата фаза

Национален отбор по волейбол за жени на Бразилия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:47, 01.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейският шампион Турция и олимпийският вицешампион Бразилия се класираха за четвъртфиналите на Олимпийските игри в Париж, след като се постигнаха втори победи в груповата фаза.

В група "С" туркините се справиха с Доминиканската република с 3:1 (21:25, 25:18, 25:22, 25:15) гейма и вече имат пет точки в класирането.

Волейболистките от карибския басейн успяха да поведат в резултата след първия гейм, в който показаха много добра игра на блокада.

Още във втория гейм обаче Турция пое инициативата, най-вече чрез звездата си Мелиса Варгас, която започна да забива топка след топка в полето на доминиканките.

Ситуацията на терена не се промени особено и в следващите два гейма, в които туркините продължиха да играят много по-силно от съперничките си и се поздравиха със заслужен успех.

Варгас завърши срещата с 31 точки, а още 14 прибави капитанката Еда Ердем.

За тима на Доминиканската република, който вече има две загуби от два мача, Елизабет Мартинес бе най-резултатна с 14 точки.

В другия двубой, завършил до момента, Бразилия постигна победа с 3:0 (25:20, 25:17, 25:18) гейма над Япония и заедно с Полша разделя първото място в група "В" с по 6 точки.

Южноамериканките доминираха през целия мач и стигнаха неочаквано лесно до победата. С най-много точки за нея завърши капитанката Габриела Гимараеш, която отбеляза 17. Още 15 точки прибави Ана Кристина.

За Япония Сарина Нишида приключи с 10 точки. Поражението остави японките само с теоретични шансове за класиране на четвъртфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасен пожар бушува в югозападното село Сенокос
Опасен пожар бушува в югозападното село Сенокос