НОВИНИ

Брейк танцьор от Пазарджик е сред най-добрите в световната ранглиста

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 10.01.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

За първи път Пазарджик имаше представител на световно първенство по брейк. Венцислав Йорданов се класира сред най-добрите 32-а в света, което го прави оптимист за участие в на Олимпиадата в Париж, където брейкът ще направи дебюта си като олимпийски спорт.

Брейкденсът официално беше включен в списъка с олимпийски спортове и първите състезания ще започнат в Париж през 2024 г. Поглед именно към Олимпиадата е отправил 24-годишният Венцислав Йорданов от брейк клуб "Безименните" към Младежки дом Пазарджик.

В началото на декември Венци взе участие на световно първенство във френската столица, а днес той и съотборниците му вярват, че ще могат да се класират за най-високия спортен форум.

Школата по брейк в Пазарджик съществува от 1999 г., сподели ръководителят на клуба Иван Николов.

С годините нашите треньори и хора, които са се занимавали преди това с нас много са градили, много са дали от себе си, за да се случат нещата и всичкото това нещо се е запазило по този начин, за да може сега ние да сме тук и да продължим.

През всичките тези години школата по брейк съществува в Младежки дом Пазарджик.

Амбицията ни в момента е да направим условия за развитието на брейка, той вече е част от министерство на младежта и спорта и това за нас е изключителна гордост, защото имахме представител и на световното първенство във Франция, казва Инна Церовска, директор на Младежки дом - Пазарджик.

След постигнатия успех с първо участие на Световно първенство, брейкърите в Пазарджик ще имат и обновена зала за тренировки, обеща кметът на града.

Тук ще направим една промяна в залата, такава каквато момчетата искат, защото всички виждаме, че това не е достатъчно добро място за тренировки.

След като приключи ремонтът на залата, Венци и останалите състезатели в клуба ще имат възможност да проведат най-добрата подготовка за Олимпиадата в Париж. В момента възпитаниците на клуб "Безименните" са на челните позиции в турнирите, които се провеждат в България.

Репортер: Величка Ачева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радостин Василев: Не искаме да предизвикаме колапс в някоя от федерациите
Радостин Василев: Не искаме да предизвикаме колапс в някоя от федерациите
24-годишен мъж е обвиняем за убийството в "Люлин"
24-годишен мъж е обвиняем за убийството в "Люлин"