НОВИНИ

Брентфорд обърка сметките на Астън Вила за място в Шампионска лига

Астън Вила получи тежък удар в битката си за първите четири места във Висшата лига на Англия.

астън вила разгроми аякс реванша олимпиакос сътвори истински подвиг макаби тел авив лигата конференциите
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:00, 06.04.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Астън Вила получи тежък удар в битката си за първите четири места във Висшата лига на Англия, след като Брентфорд вкара три гола за девет минути при вълнуващото равенство 3:3 на Вила Парк днес. С точката Вила събира 60, остава на 4-ата позиция – даваща право на участие в Шампионската лига, но зад тях Тотнъм има 57 и два мача по-малко.

Въпреки доминиращото притежание, домакините се нуждаеха от 39 минути, за да пробият упоритата защита на Брентфорд. Тогава Оли Уоткинс отбеляза с глава, а след него на Морган Роджърс му трябваха само 33 секунди след подновяването на играта, за да даде преднина на Вила с 2:0.

Въпреки това, Брентфорд не се предаде и Матиас Йоргенсен намали наполовина преднината с малко случаен гол преди Браян Мбеумо да вкара моменти по-късно от воле за 2:2. Гледащият шокирано от страничната линия мениджър на домакините Унай Емери опита да промени хода на събитията със смени. Но стана 2:3 с гола на Йоан Уиса в 68-ата минута.

И докато Брентфорд си помислиха, че са завършили обрата, се стигна до 3:2 с втория гол на Оли Уоткинс. Той скочи над защитата на лондончани и отбеляза с още един удар с глава за 3:3. С този резултат Брентфорд е 16-и с 29 точки, като равенството удължи серията им без победа до девет мача.

Застрашеният от изпадане отбор на Лутън постигна изключително важна победа на свой терен. Карлтън Морис вкара късния победен гол за драматичната победа с 2:1 над Борнемут.

Маркъс Таверние изведе гостите напред в 52-ата минута, 20 минути преди Джордан Кларк да отбележи първия си гол за сезона, за да изравни в полза на Лутън – 1:1. Морис подпечата първата победа на Лутън от януари в 90-ата минута, насочвайки подаването на Коули Удроу в мрежата.

Лутън, 18-и с 25 точки и се изравни със 17-ия Нотингам Форест, който е изиграл мач по-малко. Борнемут остана 12-и с 41 точки, след като допусна първата си загуба от февруари насам.

Друг намиращ се в дъното отбор – Евертън победи с 1:0 Бърнли, който доигра мача с 10 човека. Червен картон получи Дара О’Шей в 67-ата минута заради препъване. Победното попадение беше дело на Доминик Калвърт-Люин във 2-ата минута на добавеното време на първата част. С успеха си домакините се издигнаха до 15-о място с 29 точки.

Нюкасъл победи с 1:0 Фулъм като гост, а Уест Хям също си тръгна с трите точки от Уулвърхямптън и надви местния тим с 2:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото за аферата в "Митници" разкри връзки на обвиняемите с висши политици и полицаи (ОБЗОР)
Делото за аферата в "Митници" разкри връзки на обвиняемите с висши политици и полицаи (ОБЗОР)
Хебър се поздрави с класически успех срещу Етър
Хебър се поздрави с класически успех срещу Етър