НОВИНИ

БСП поиска от главния прокурор санкции за дрогирани и пияни шофьори

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:38, 01.11.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

БСП поиска от главния прокурор санкции за дрогирани и пияни зад волана, Иван Гешев поиска от депутатите на левицата промени в закона. Обвинител номер едно и парламентарната група на "БСП за България" разговаряха за реформата в правосъдната система.

Корнелия Нинова призова прокуратурата да не прехвърля цялата отговорност върху остарелите закони. Декларира обаче, че депутатите от левицата ще дебатират и подкрепят законодателни промени, които да направят както разследванията, така и съдебните процеси по-ефективни и гарантират успешна борба с корупцията и престъпността.

"Има, знаете, една латинска поговорка: "Лош закон, но закон". Хайде докато си водим диалози, кръгли маси и обсъждаме какво да променим занапред, да ви призовем да прилагате ето тези два закона. Лоши, добри - това са закони. Ние смятаме, че ако се приложат така, както са в момента, всички тези папки тук със сигнали, с описани случаи, с хора, за които има съмнения, че са престъпили закона, ще получат справедливост. Така че да се действаме по сега действащите закони, да разговаряме за подобряване в бъдеще. На разположение сме с общата цел да има справедливост и хората да се чувстват добре", каза Корнелия Нинова, председател на ПГ на "БСП за България".

Главният прокурор се надява диалогът между съдебната власт и партиите да продължи и занапред:

"Искам да кажа, че съм изключително удовлетворен от това, че започна диалог с парламентарно представените партии. Надявам се този диалог да продължи и това да е началото на диалога, който да прерасне в широк експертен формат в който да бъдат включени следователи, съдии, прокурори и научната общност. И да бъдат решени реалните проблеми на българските граждани, защото българската прокуратура, макар да декларирам, че ще направи всичко възможно да има справедливост, за да се постигне, трябва взаимодействие между всички власти", каза Иван Гешев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейска акция в столичния квартал "Слатина"
Полицейска акция в столичния квартал "Слатина"
Какви ще са последствията от удължаването на бюджета?
Какви ще са последствията от удължаването на бюджета?