НОВИНИ

Бургаски абитуриенти дариха парите си от бала за борба с коронавируса

bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 23.04.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Абитуриенти от Бургас дариха парите си за бала на Общинския кризисен щаб за борба с COVID-19. Общата сума е на стойност 540лв. С нея учениците закупиха хранителни пакети за десетки социално слаби семейства.

Благородният жест е дело на учениците от 12 "в" клас на Математическата гимназия в Бургас. Първоначално абитуриентите решили да подкрепят благородната Националната инициатива "С тениска на бала", но след избухването на пандемията около коронавируса решили друго.

Красимира Янева - класен ръководител: Останалите пари, които са за официално облекло да ги дарим пак за някаква кауза. Още не бяхме решили за каква точно, но ето дойде точният момент. Те решиха за COVID-19.

Учениците от бургаската Природоматематическа гимназия не присъстваха днес на пакетирането на продуктите, тъй като решиха да останат анонимни.

Красимир Стоянов - дир. ППМГ "Акад. Никола Обрешков"-Бургас: Няма директор, който да не изпитва такива чувства на гордост, удовлетворение и уважение към жеста на тези деца!

Днес хранителни пакети получиха 20 семейства в нужда.

Диана Саватева - зам-кмет на Община Бургас: Желанието на гимназистите са семейства, които се обаждат на горещите телефони с молба за хранителна помощ.

Докато едни непрекъснато недоволстват срещу взетите мерки в борбата срещу коронавируса, други показват, че добротата не е мираж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева обсъди с турския си колега временни противоепидемични мерки по повод Рамазан
Захариева обсъди с турския си колега временни противоепидемични мерки по повод Рамазан
Възстановяват част от междуградските автобуси
Възстановяват част от междуградските автобуси