НОВИНИ

Бюджетната комисия изслуша кандидатите за подуправители на БНБ

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:03, 24.07.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
кандидатите подуправители бнб представиха приоритетите бюджетната комисия
Снимка: БТА
Слушай новината

Депутатите в бюджетната комисия към парламента изслушаха двамата кандидати за подуправители на БНБ - депутатите от "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров и от ДПС - Петър Чобанов. И двамата бяха представени от управителя на централната банка Димитър Радев, който обясни, че отговарят на изискванията за заеманите постове.

Идеята е Петър Чобанов, който и преди е работил в БНБ, да поеме управление "Банково", а Гюров - управление "Емисионно". И двамата кандидати си поставиха като цел приемането на еврото на 1 януари 2025 година.

"Пред мен, като подуправител, стоят важни отговорности при реализиране на основните функции - надграждане на постигнатото от досегашния екип. Също така и усилията насочени към важната стратегическа цел - продължаване и успешно завършване на подготовката за въвеждане на еврото в страната", каза Чобанов.

"Постигането на евроинтеграцията би осмислило всички трудности и жертви, които като народ направихме през последните 30 години на прехода. Посрещам наистина това предизвикателство, осъзнавам огромната важност към всичката работа, която предстои, имам увереност, че ще успея да я свърша честно и неуморно, както съм успявал през цялата си кариера", заяви Гюров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова пропусна сетбол и отпадна в първия кръг в Хамбург
Виктория Томова пропусна сетбол и отпадна в първия кръг в Хамбург
Откриха голяма група мигранти край боляровско село
Откриха голяма група мигранти край боляровско село