НОВИНИ

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Градският транспорт изпълнява само една линия, а междуградският е напълно спрян

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 27.11.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Обявено е частично бедствено положение на територията на община Враца, заради снежната обстановка в района. Днес е неучебен ден за общините Враца, Мездра, Роман и Криводол.

Снежната обстановка във Врачанско постепенно се нормализира, но все още има много населени места в областта без ток, а в с. Върбица няма и вода. Във Враца е намален градският транспорт и се изпълнява само една линия, а междуградският е напълно спрян.

Все още има труднопроходими пътни участъци между селата Чирен, Девене и Трикладенци. Пътят между Бяла Слатина и с. Баница е затворен за тежкотоварни автомобили.

"Има бедстващи села, не само хора. Почти всички села в община Враца са без ток. Това е причината поради която вчера обявихме частично бедствено положение на територията на община Враца, касаеща селата, а не града, тъй като има села и без вода. Това си е бедствено положение и за щастие засега няма хора, които да са крайно нуждаещи се. Намален е градският транспорт, а междуградския е спрян - не се движи, защото на места е опасно. Така, че в тази ситуация призовавам хората да си останат вкъщи", каза Калин Каменов, кмет на община Враца.

"Снощи не беше разчистено, имаше коловози и преспи и затънах и тук съм вчера от 16:00 часа. Няма кой да дойде да ми помогне. Обадих се на 112, изпратиха патрул, дойде, говориха с дежурния и казват, че в район Враца няма никаква техника, с която да дойдат да ми помогнат", разказа Николай Николов, закъсал шофьор на тир.

Очаква се частичното бедствено положение в общината да бъде отменен при напълно нормализиране на пътната обстановка.

Вижте повече в прякото включване на Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът даде началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа"
Президентът даде началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа"
Ангел Димитров открива програмата днес на световното първенство по бокс за юноши и девойки
Ангел Димитров открива програмата днес на световното първенство по бокс за юноши и девойки