НОВИНИ

Чатбот в сайта на БНТ отговаря на въпроси за COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 20.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Общество
Слушай новината

Повече от месец в сайта на БНТ има нова опция - чатбот, с който потребителите могат да се консултират по всяко време на денонощието по всички въпроси, свързани с COVID-19. HealthBuddy+ съдържа информация за симптоми, начин на предаване на вируса, ефективност на маските и физическата дистанция, влиянието на пандемията върху психичното здраве, както и данни за ваксините.

Чатботът е предоставен за сайта на Българската национална телевизия от Световната здравна организация. Това е нова платформа, разработена съвместно от регионалните офиси на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) за Европа и Централна Азия и СЗО в Европа с цел подпомагане жителите на тези региони в борбата с пандемията.

HealthBuddy+ е поредната дигиталната иновация в сайта на БНТ – bntnews.bg, която функционира успешно. Чатботът дава изчерпателна и достоверна информация относно пандемията от COVID-19. Така всеки потребител може лесно да намери отговор на различни въпроси и в същото време да се ориентира по-добре в морето от информация.

Платформата на Световната здравна организация вече помага в редица страни от Западна и Източна Европа. За първи път и българска медия открива тази възможност пред онлайн потребителите си.

Може да откриете чатбота на новинарския сайт на БНТ – bntnews.bg, в секция COVID-19. В десния ъгъл ще намерите полето за разговор. Там може да видите и най-често задаваните въпроси, за които роботът е „събрал“ само проверена и достоверна информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смъртността по пътищата в ЕС е намаляла до рекордно ниско равнище
Смъртността по пътищата в ЕС е намаляла до рекордно ниско равнище
Нинова: Новите парламентарни субекти позволиха на Борисов да се бетонира в енергетиката
Нинова: Новите парламентарни субекти позволиха на Борисов да се бетонира в енергетиката