НОВИНИ

Челси с класика срещу Уест Хям

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:25, 22.12.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
челси класика уест хям

Футболистите на Франк Лампард надиграха с 3:0 у дома в лондонско дерби съставът на Уест Хям Юнайтед, за да запишат първи успех над съперник от топ 10 през настоящата кампания.

Срещата на "Стамфорд Бридж" предложи равностойна игра, като "чуковете" първи нанесоха удар в 7-та минута, когато Деклан Райс откри резултата, но страничният съдия правилно вдигна флага си за засада.

Само три минути по-късно обаче "сините" излязоха напред в резултата, след като Тиаго Силва засече центриране от ъглов удар на Мейсън Маунт.

Играчите на Дейвид Мойс имаха няколко възможности да изравнят резултата, като най-добрият им период беше в началото на втората част, но гол във вратата на Едуар Менди така и не падна.

Към края на срещата пък Челси си подсигури успеха след две попадения на Тами Ейбрахам в рамките на само две минути. В 78-та англичанинът засече подаване на Тимо Вернер, а две по-късно беше на правилното място, за да отбележи, след като топката бе първоначално избита от стража на гостите след изстрел на Пулишич.

С успеха Челси се изравни с Тотнъм на петото място, като само по-добрата голова разлика на "сините" им дава предимство пред тима на Жозе Моуриньо. Уест Хям пък пропусна да се изкачи до 7-то място в подреждането и остана 10-ти с 21 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 души паднаха в Гребния канал в Пловдив за по-малко от месец
13 души паднаха в Гребния канал в Пловдив за по-малко от месец
Д-р Пейчинова от Великобритания за новия щам на коронавируса
Д-р Пейчинова от Великобритания за новия щам на коронавируса