НОВИНИ

Черно море победи Добруджа в последната си контрола

По време на подготовката си варненци изиграха шест проверки.

Черно море представяне на отбора
Снимка: Официален сайт
bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 14.07.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицешампионът Черно море победи Добруджа с 2:0 в последната проверка преди началото на първенството. Срещата се игра на стадион "Тича“ във Варна, като преди началото ѝ бе представен тимът на "моряците“ за сезон 2024/2025.

Първата ситуация в мача бе за домакините в 4-ата минута, когато Дуду стреля по диагонал отдясно, но вратарят Георги Аргилашки спаси. Минута по-късно Николай Златев стреля от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В 15-ата минута отново добра проява на вратаря Георги Аргилашки спаси сигурен гол след удар на Николай Златев.

В 29-ата минута Андреяс Калкан стреля опасно от дъгата на наказателното поле на Добруджа, но топката премина над вратата. В 43-ата минута Черно море откри резултата. Николай Златев успя да отклони топката към Андреяс Калкан в наказателното поле на гостите, а румънецът с хубав удар леко по диагонал отляво вкара за 1:0.

В 56-ата минута Черно море удвои преднината си. След центриране от корнер топката бе избита извън наказателното поле на гостите, където Мазир Сула стреля неспасяемо от границата на наказателното поле и вкара 2:0. В 58-ата минута Дуду пропусна от десетина метра да вкара нов гол за Черно море. До края на мача пропуски за Черно море направиха Едгар Пашеко и Брено Тейшейра. В 90-ата минута Джорджо Никълъс от гостите можеше да вкара гол, но след удара му топката се отби в напречната греда. Малко по-късно от чиста позиция пропусна да реализира и Исмаил Иса от домакините.

По време на подготовката си Черно море изигра шест проверки. Варненци се наложиха с 1:0 при гостуването на Фарул в Констанца, а след това отстъпиха с 2:5 на Ботев Пловдив и направиха равенство срещу Левски – 0:0.

В сряда тимът изигра две проверки, като при първата отстъпи с 0:1 пред новака във втора лига Фратрия, а във втората победи Дунав Русе с 4:0, а днес надделя над Добруджа с 2:0.

Черно море започва новия сезон в Първа лига с домакинство на ЦСКА 1948. По програма първият мач на Черно море от кампанията е на 19 юли (петък) от 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уругвай спечели бронзовите медали на Копа Америка
Уругвай спечели бронзовите медали на Копа Америка
Кой е нападателят на Доналд Тръмп?
Кой е нападателят на Доналд Тръмп?