НОВИНИ

Черно море удари Ботев във вкъщи и се доближи до 7-то място

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:37, 06.05.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
черно море удари ботев вкъщи доближи

Варненци спечелиха у дома с 3:1 и по този начин увеличиха преднината си в битката за 7-то място, което дава право на участие в бараж за евротурнирите през следващата кампания.

И четирите гола паднаха преди почивката, като Родриго Енрике на два пъти и Жозе Гомеш се разписаха за домакините, докато Атанас Илиев реализира почетното попадение за пловдивчани.

"Жълто-черните" доиграха срещата и в намален състав, след като Филип Филипов бе изгонен в 40-та минута заради втори жълт картон.

Черно море започна ударно и поведе още в 3-та минута, когато Енрике пробва изстрел по диагонала, но след рикошет топката влетя в мрежата на Ботев за 1:0.

Само четири минути по-късно бразилецът бе задържан в наказателното поле и главният съдия не се поколеба да отсъди дузпа. Потърпевшият се нагърби с отговорността и беше безкомпромисен за 2:0.

В 25-та минута гостите все пак върнаха един гол чрез Атанас Илиев, който бе изведен в добра позиция от Маркиньос. Нападателят се възползва и от подхлъзване на бранителя на "моряците" Стефан Станчев.

В 36 минута обаче варненци отново поведоха с два гола, като този път Енрике влезе в ролята на асистент, подавайки на Жозе Гомеш, който изпревари защитник на пловдивчани, за да отбележи за крайното 3:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силвано Пранди: Целите пред отбора винаги са високи
Силвано Пранди: Целите пред отбора винаги са високи
Ивелина Илиева стигна до репешажите в Казан
Ивелина Илиева стигна до репешажите в Казан