НОВИНИ

Черно море завърши зимната си подготовка с победа над Добруджа в контрола с шест гола

черно море завърши зимната подготовка победа добруджа контрола шест гола
Снимка: ПФК Черно море
bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 04.02.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черно море победи Добруджа с 4:2 в последната си контрола от зимната подготовка. Попаденията за домакините вкараха Алекс Фенандес, Наско Илиев и на два пъти Исмаил Иса. За гостите две попадения реализира Денислав Ангелов.

Спарингът се проведе на стадион „Тича“, а преди него варненци представиха отбора за пролетния дял от шампионата.

Треньорът на „моряците“ Илиан Илиев ще разчита на 26 футболисти, от които пет нови попълнения. Това са Александър Василев, Мишаел Сантос Силва Алвес, Матеус Машадо Ферейра, Арлинд Дакай, Атанас Илиев. В отбора са талантите от школата на Черно море Марин Петков и Берк Бейхан.

В 4-ата минута след центриране отляво на Александър Василев, топката падна на волето на Атанас Илиев, който стреля, но уцели страничната греда. В 13-ата минута след грешка на вратаря Християн Христов Живко Атанасов и Петър Босанчич последователно стреляха в мелето в малкия пеналт, но топката срещна телата на защитници на Добруджа.

В 29-ата минута Черно море удари още една греда. След центриране в наказателното поле, бранител, в опита си да изчисти топката, уцели страничния стълб на Християн Христов. Топката мина по голлинията, а Васил Панайотов за малко да я вкара в мрежата, но бе блокиран от защитник.

В 43-ата минута Черно море поведе в резултата. Алекс Фернандес бе изведен сам срещу вратаря Християн Христов и реализира за 1:0.

В 48-ата минута Васил Панайотов опита удар от границата на наказателното поле, но вратарят спаси. В 51-вата минута Алекс Фернандес подхвана контраатака, пусна вляво към Велислав Василев, който нахлу в наказателното поле, излъга вратаря и стреля от малък ъгъл, но уцели гредата.

В 54-ата минута Денислав Ангелов изравни. След попадението юношата на Черно море със знак покажа уважението си към феновете на „моряците“.

В 56-ата минута Черно море поведе с 2:1. Атанас Илиев бе изведен сам срещу вратаря на гостите и не сгреши.

Веднага след това Николай Златев замени Велислав Василев.

В 61-вата минута след добра атака отляво и последвало центриране в наказателното поле, Денислав Ангелов с летящ плонж с глава изравни – 2:2.

В 65-ата минута Даниел Димов, Исмаил Иса, Арлинд Дакай и Стефан Велев влизат на местата на Петар Босанчич, Наско Илиев, Васил Панайотов и Виктор Попов.

В 70-ата минута Росен Стефанов, Мартин Дичев, Матеус Машадо, Бер Бейхан и Мишаел Алвес се появиха в игра.

В 86-ата минута Мишаел Алвес центрира отляво и Исмаил Иса с глава направи резутата 3:2. Веднага след това Николай Златев проби отдясно и центрира в наказателното поле, където отново Иса с глава вкара за 4:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ: Близо 130 снегорини почистват пътищата, шофьорите да карат внимателно
АПИ: Близо 130 снегорини почистват пътищата, шофьорите да карат внимателно
Обилни снеговалежи, виелици и навявания днес и утре
Обилни снеговалежи, виелици и навявания днес и утре