НОВИНИ

Черноморец Бургас взе реванш от Балкан и изравни полуфиналната серия в НБЛ

черноморец бургас взе реванш балкан изравни полуфиналната серия нбл
Снимка: НБЛ
bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 10.05.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на Купата на България по баскетбол за мъже Черноморец Бургас надделя над Балкан Ботевград със 70:57 (18:14, 18:12, 19:18, 15:13) във втори двубой между двата тима от полуфиналната серия помежду им в Националната баскетболна лига (НБЛ).

С този успех в своята зала "Бойчо Брънзов" "акулите" изравниха общия резултат в сблъсъка за място на финала и така битката ще бъде подновена в Ботевград при 1-1 победи.

Домакините започнаха мача с много силна игра в подкошието, която им позволи да поведат с 14:7, но впоследствие техните пропуски направиха така, че преднината и в края на първата част да бъде само четири пункта - 18:14. В рамките на втория период обаче момчетата на Васил Евтимов подобриха значително стрелбата си от дистанция и на почивката техният аванс бе вече двуцифрен при 36:26.

През второто полувреме ботевградчани за кратко се доближиха на 4, но силни заключителни минути на третата част на Черноморец допринесе за това отборът да си върне контрола върху събитията на паркета. До края на мача победителите след редовния сезон продължиха все така да водят убедително и без особени проблеми стигнаха до крайния успех.

Травис Макконико стана най-резултатен за победителите със своите 19 точки, а по 12 реализираха Андрей Иванов и Шон Смит, който се завърна в игра след като пропусна първия мач от серията. Иванов пък оформи "дабъл-дабъл", овладявайки и 10 борби.

За Балкан Йордан Минчев вкара 20 пункта, докато Димитър Димитров реализира 14.

Спорът между актуалния носител на Купата на Българи и шампионът в НБЛ за място на финала в тазгодишния шампионат продължава с две срещи в "Арена Ботевград" - на 13 и 15 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Килиан Мбапе обяви, че напуска ПСЖ в края на сезона
Килиан Мбапе обяви, че напуска ПСЖ в края на сезона
Михаил Мишустин е назначен за премиер на Русия
Михаил Мишустин е назначен за премиер на Русия