НОВИНИ

Чести валежи и резки промени във времето през следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 02.12.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по северните склонове на планините - временно силен югозападен вятър и с него температурите ще се повишат и максималните ще са между 9° и 14°. Привечер и през нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се увеличава.

По Черноморието ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 13° и 15°.

В планините ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

През следващите дни времето ще остане много динамично, с чести валежи и промени в температурите. В петък максималните температури в източната половина от страната ще достигат 16 - 17°, но в Северозападна България вятърът ще се смени със северозападен и ще започне бързо и рязко застудяване, което през нощта срещу събота ще обхване по-голямата част от страната. Ще има валежи от дъжд, във високите полета - от сняг. Има повишена вероятност за образуване на снежна покривка в планинските райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелецът от Мичиган ще бъде съден като възрастен
Стрелецът от Мичиган ще бъде съден като възрастен
2105 са новите случаи на коронавирус за денонощието
2105 са новите случаи на коронавирус за денонощието