НОВИНИ

Чилич с втори пореден финал на руска земя

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:55, 30.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
чилич втори пореден финал руска земя
Слушай новината

Хърватския тенисист Марин Чилич за втора поредна седмица се класира на финал на турнир от категорията АТР 250, този път в Санкт Петербург.

Преди седмица 33-годишният Чилич загуби в спора за трофея в Москва от Аслан Карацев, но утре той ще получи нов шанс да вдигне втора титла през сезона.

Това стана факт, след като днес бившият шампион от US Open надигра с 6:3, 6:3 квалификанта Ботик Ван Де Зандсхулп, който вчера елиминира световния №6 Андрей Рубльов.

Днес обаче нидерландецът не успя да се противопостави на Марин Чилич, който се нуждаеше от малко повече от час игра, за да стигне до крайния успех.

Съперник на хърватина в утрешния финал ще бъде поставеният под №5 Тейлър Фриц, който постигна обрат срещу Ян-Ленард Щруф, за да спечели с 5:7, 6:1, 6:3.

Неделният сблъсък за трофея между Марин Чилич и Тейлър Фриц ще бъде и първа среща помежду им, като опитът несъмнено ще бъде на страната на хърватина.

За него утрешният финал ще бъде 35-ят в кариерата му, докато 24-годишният американец за седми път ще игра във финал на турнир от АТР.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвъртата вълна е в разгара си: Болниците са на ръба, почти 800 са починали само за 5 дни
Четвъртата вълна е в разгара си: Болниците са на ръба, почти 800 са починали само за 5 дни
Трети отбор окупира върха в Ла Лига
Трети отбор окупира върха в Ла Лига