НОВИНИ

Член на МОК: Единодушно решение е, че Пън Шуай е добре

Пън Шуай
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 01.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Членът на Международния олимпийски комитет Дик Паунд коментира мнението, че разговорът на тенисистката Пън Шуай с шефа на МОК Томас Бах не е достатъчен, за да каже, че тя е в безопасност.

„Имаме доказателство. Това видео е гледано от хора, които са работили със спортисти и разбират напрежението. Те ще забележат, че лицето е под принуда. Но те стигнаха до единодушно решение, че тя е добре. И тя помоли хората да демонстрират уважение към нейния личен живот“, сподели Паунд.

Тъй като въпросите за благосъстоянието на Пън Шуай продължават да се въртят, Паунд нарече оценката на МОК „най-доброто доказателство, което имаме в момента“.

Една от най-разпознаваемите спортни звезди в Китай публично обвини бившия вицепремиер на страната Джан Гаоли, че я е насилил сексуално.

След обвинението, отправено в социалните мрежи, Пън изчезна от публичното пространство, което накара много тенисисти да изразят безпокойство, използвайки хаштага #WhereIsPengShuai.

На 21 ноември МОК заяви в съобщение, че президентът на централата Томас Бах е провел 30-минутен видео разговор и състезателката е в добро здраве.

Няма индикации, че се води разследване в Китай по обвиненията. Остава неясно дали Пън Шуай се е обърнала към полицията.

Последвайте "Спорт по БНТ" във Viber

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ББР към ГЕРБ: Банката се управлява прозрачно
ББР към ГЕРБ: Банката се управлява прозрачно
Радев: Преодоляването на демографския проблем е сериозна отговорност
Радев: Преодоляването на демографския проблем е сериозна отговорност