НОВИНИ

Чудесни условия за плаж на Черноморието, валежи и гръмотевици в Западна България

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 09.06.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури ще бъдат от 26° до 31°, на морския бряг - от 23° до 25°. Ще преобладава слънчево време с вероятност за валежи и гръмотевици само в планинските райони в Западна България.

През нощта ще превалява все още в югозападните райони от страната. Минималните температури в съботния ден ще бъдат от 13° до 18°, в София около 14°, а максималните - между 26° и 31°, в комбинация със слаб до умерен вятър от север-североизток. Ще преобладава слънчево време с валежи и гръмотевици в на места в западната половина от страната.

Утре предупреждение от първа степен, код жълто, за възможни значителни количества е обявено в Югозападна България. Чудесни ще са условията за плаж по Черноморието. Вятърът ще бъде слаб, от северозапад. Ще бъде слънчево и по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури от 25° до 27°. Температурата на морската вода по нашето крайбрежие е 21- 22°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Много слънчеви часове и в планините утре, но в масивите от западната половина на страната ще има райони с валежи и гръмотевици.

В неделя температурите ще останат почти без промяна. В Източна България и по Черноморието ще се задържи слънчево, но в останалата част от страната ще има райони с превалявания и гръмотевици.

В началото на новата седмица на много места се очакват проливни валежи и гръмотевични бури, в понеделник - в северозападната половина от страната, а във вторник - и в източните райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отборът на Югозападна България спечели турнира на талантите от Трета лига, организиран от БФС
Отборът на Югозападна България спечели турнира на талантите от Трета лига, организиран от БФС
Изпълнителният директор на Европол: Имате нашата подкрепа за Шенген
Изпълнителният директор на Европол: Имате нашата подкрепа за Шенген