НОВИНИ

Чувствително, но временно застудяване и валежи от дъжд в понеделник

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 22.03.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Под нулата паднаха сутринта температурите само на отделни места в Западна България - минус 1° в София, Пазарджик и Видин, а 0° - в Разград. В останалите райони температурите бяха положителни, 6° е най-високата в Сандански. Максималните температури днес ще са между 11° и 16°, в София - около 13°. Ще се задържи слънчево, със слаб, в Източна България до умерен вятър с посока от север-североизток, който през нощта и в източните райони ще отслабне и в цялата страна ще се ориентира от юг. Ще се задържи безоблачно, с минимални температури утре без съществена промяна, спрямо днес - между минус 1° и 4°, в София - около 0°. В отделни райони от страната ще има и слани.

След обяд отново ще преобладава слънчево време, с повече облаци в Западна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще се повишат чувствително и ще са между 16° и 21°, в София - около 16°, по-ниски по Черноморието - около 11°-13°. И там ше бъде слънчево, със слаб югозападен, след обяд – до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд по северното крайбрежие ще се усили.

Предимно слънчево ще бъде и в планините утре. Временни увеличения на облачността се очакват в масивите от Западна България, но вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня и там ще се ориентира от югозапад. Максималните температури в планинските курорти ще са от 3° до 7°.

Слънчево и необичайно топло за периода ще се задържи и в по-голямата част от Балканите. След обяд в северозападните райони облачността ще се увеличи, но само на отделни места слабо ще превали дъжд.

У нас, в неделя, затоплянето ще продължи, но след слънчевото утро, през деня облачността ще се увеличава, а привечер ще започнат и валежи от дъжд. Ветровито, облачно и дъждовно ще бъде времето в понеделник, а температурите рязко, макар и временно, ще се понижат, най-осезаемо в северозападните райони. Във вторник само на отделни места в Югозападна България ще превали и ще започне затопляне, по-чувствително в сряда, когато отново ще преобладава слънчево време.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изстреляха товарния кораб "Дракон" към Международната космическа станция
Изстреляха товарния кораб "Дракон" към Международната космическа станция
Локомотив Пловдив загуби Йоан Баи за няколко седмици
Локомотив Пловдив загуби Йоан Баи за няколко седмици