НОВИНИ

Циципас надигра Гофен на турнинра "Върховен тенис спектакъл"

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:50, 11.07.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Тенис
циципас надигра гофен турнинра върховен тенис спектакъл

Гъркът постигна своят осми успех в турнира, организиран от неговия треньор Патрик Муратоглу.

Стефанос Циципас продължава победната си серия в демонстративния турнир, който се провежда в Ница. Световният номер 6 надигра безапелационно Давид Гофен с 4:0 и записа пети пореден успех. Очакванията за успорван двубой не се оправдаха като твърде многото грешки на белгиеца му попречиха да бъде равностоен.

В първата четвърт Циципас игра на изключително ниво. В 10-те минути той не допусна нито една непредизвикана грешка и закономерно взе частта с 18:12 точки. Втората четвърт до голяма степен беше най-равностойна но високият процент вкаран първи сервис се оказа ключа към успеха на гръцкият тенесист.

Третата четвъртина видя спад в играта на Циципас, но Гофен отново не успя да се възползва от това и в край на сметка загуби с 14:11. В последната част носителят на титлата от "Финалите на АТП" за 2019 година беше пълен господар на корта и затвори мача с категоричното 22:11.

Това беше общо осмия успех в надпрварата за Циципас, което му отрежда лидерското място в класацията и сигурен билет за полуфиналната фаза на турнира. За Гофен това бе четвъртата загуба като белгиецът има и пет записани успеха.

В първия мач за деня, бившия познайник на Григор Димитров, Корентен Муте надигра Холгер Рун с драматичното 3:2. Французинът пропиля аванс от 2:0 част, но все пак успя да стигне до крайния успех.

Във втория сблъсък атракривният германец Дъстин Браун се справи с младата австралийска надежда Алексей Попирин също с 3:2 като това бе едва втори успех от девет срещи за играчът, който в началото на своята кариера играеше за Ямайка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът критикува решението за превръщане на "Света София" в джамия
Светът критикува решението за превръщане на "Света София" в джамия
Напрежение и сблъсъци при протеста в парк "Росенец" (обобщение)
Напрежение и сблъсъци при протеста в парк "Росенец" (обобщение)