НОВИНИ

ЦСКА 1948 победи Локомотив Пд с 3:1 и оглави класирането в Първа лига

ЦСКА 1948, Локомотив Пд, 12-и кръг първа лига
Снимка: Борислав Трошев/Sportal.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 03.10.2022
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА 1948 направи страхотно второ полувреме и надви Локомотив Пловдив с 3:1 в мач от 12-ия кръг на Първа футболна Лига. 

В дебютните 15-20 минути шансовете пред двете врати липсваха, но "смърфовете" изглеждаха като далеч по-активния и търсещия гола тим. В 28-а минута дойде първият сериозен шанс за домакините. След странично хвърляне Боруков свали към Витанов в накзателното поле, но неговият удар беше спасен от Наумов. Добавката на Илиев също беше отразена. 

В 32-а минута и гостите имаха възможност. Чочев се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле на Локо, но не улучи вратата на Хоркаш. В 39-а минута Александър Колев излезе зад гърба на отбраната на домакините, но беше натиснат от съперник и загуби контрол върху топката, преди да нанесе удар. 

Три минути преди края на полувремето "червените" пропуснаха огромно положение. След центриране Динко Хоркаш изпусна топката, но от около 15 метра Чочев пропусна великолепен шанс. 

В добавеното време столичани бяха попарени. След поредната добра атака на "червените", Георги Русев взе топката от краката на Ивайло Чочев, а той реализира за 1:0. След намеса на ВАР обаче се оказа, че крилото е бил в засада в хода на атаката. 

Две минути след рестарта на мача дойде пореден шанс за столичани. След ъглов удар Хелитон Джордж надскочи всички в наказателното поле на Локо, но ударът му премина встрани. 

В 52-а минута, "червените" успяха да вземат аванс. След центриране в наказателното поле Ивайло Чочев овладя на гърди, свали и откри резултата. Три минути по-късно домакините изравниха, след като Бирсент Карагарен намери непрокрития Преслав Боруков и той с глава се разписа от няколко метра във вратата на Даниел Наумов.

В 67-а минута воденият от Любо Пенев отбор успя отново да вземе преднина. След постепенна атака Ивайло Чочев отправи брилянтен пас на задната греда, където Джонатан Перейра засече по перфектен начин. 

Шест минути преди края на мача гостите отбелязаха и трети гол. Джонатан Перейра пласира поредното си чудесно центриране в наказателното поле, а Ивайло Чочев се справи по перфектен начин, за да преодолее Хоркаш за 3:1. 

В класирането ЦСКА 1948 има вече актив от 26 точки, с 3 повече от втория Лудогорец. Локомотив и ЦСКА София са с по 22.

„Направихме добър мач и създадохме доста голови положения. Радва ме, че реализирахме повече от обикновеното. Получи се хубав, интересен сблъсък. Знаем, че сме на правилния път и работим в правилната насока“, заяви след мача старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев.

Тази вечер ще се изиграят още два мача от 12-ия кръг. ЦСКА приема Пирин Благоевград, а Берое е домакин на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как гласуваха българите в Германия: Първа политическа сила е "Продължаваме Промяната"
Как гласуваха българите в Германия: Първа политическа сила е "Продължаваме Промяната"
Доминик Янков претърпя успешна операция, завръща се на терена след месец
Доминик Янков претърпя успешна операция, завръща се на терена след месец