НОВИНИ

ЦСКА 1948 се наложи над Арда с три гола от статични положения

Столичани спечелиха гостуването си в Кърджали в отложен мач от 3-ия кръг на Първа лига

ЦСКА 1948 Арда Кърджали Преслав Боруков Елитон
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:51, 27.11.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 се върна на победния път, след като постигна успех с 3:0 над Арда в отложена среща от третия кръг на Първа лига.

Двубоят на "Арена Арда" в Кърджали премина под диктовката на гостите, които стигнаха до успеха с голове след статични положения. Техни автори станаха Георги Русев и Неделко Пишчевич през първото полувреме и Елитон през второто.

Първата добра възможност за гол бе за столичния тим. В 13-ата минута Неделко Пишчевич влезе с топката в наказателното поле и стреля по земя, но тя се отби от страничния стълб.

По-доброто начало на "червените" се материализира в попадение в 18-ата минута. Тогава Георги Русев центрира от фаул, вратарят на Арда Иван Дичевски не се намеси добре и топката спря в мрежата му за 1:0 в полза на ЦСКА 1948.

Само десетина минути по-късно гостите удвоиха след ново центриране. Русев изпрати топката в наказателното поле от корнер. Тя бе засечена от Ивайло Чочев, който стреля с глава към задната греда. Там напълно непокрит се оказа Неделко Пишчевич, който вкара един от най-лесните голове в кариерата си и първия си с екипа на ЦСКА 1948.

До края на полувремето не се случи нещо по-интересно в Кърджали, но почти веднага след рестартирането на играта "червените" стигнаха и до трети гол. Напълно идентично с първите два той дойде след изпълнение на фаул. Русев прати по отличен начин топката около границата на вратарското поле и там Елитон надскочи отбраната на Арда, за да вкара с глава за 3:0.

В 70-ата минута Арда пропусна отличен шанс да намали. Тонислав Йорданов овладя на крак центриране от десния фланг в наказателното поле и стреля, но защитникът Елитон изби топката от голлинията.

Седем минути по-късно домакините пропуснаха нова отлична възможност. Преслав Боруков напредна по лявото крило, достигна до аутлинията и върна топката към Иван Коконов. Полузащитникът на Арда обаче стреля слабо и ударът му стигна само до това да се отклони в гредата.

С победата ЦСКА 1948 събра 29 точки от 16 мача и се изкачи на петата позиция в класирането. Арда вече е на седмото място с 28 точки, но и мач в повече. За тима от Кърджали това бе първа загуба у дома от началото на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"БНТ Представя" певицата Леа Иванова с филма "Обичам те, Леа!"
"БНТ Представя" певицата Леа Иванова с филма "Обичам те, Леа!"
Доброволци и спасители помогнаха за евакуирането на шестима туристи в Тетевенския Балкан
Доброволци и спасители помогнаха за евакуирането на шестима туристи в Тетевенския Балкан