НОВИНИ

ЦСКА е на трети пореден финал за Купата след драма с дузпи срещу Славия

цска трети пореден финал купата драма дузпи славия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 21.04.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА се класира за финала в турнира за Купата на България по изключително драматичен начин. След като си бяха осигурили преднина от два чисти гола в първата среща, "червените" допуснаха "белите" да изравнят общия резултат и след изпълнение на дузпи ще защитават трофея си от миналата година.

Гостите поведоха в резултата в 7-ата минута, когато Иван Минчев с дълго подаване от собствената си половина изведе Радослав Кирилов по левия фланг на нападението, капитанът на "белите" нахлу в наказателното поле и пусна успореден пас към Тони Тасев, който се разписа в опразнената врата.

"Белите" нанесоха втори сериозен удар по амбициите на ЦСКА за класиране на финала в 12-ата минута. Иван Минчев пробва късмета си с удар от над 30 метра, като топката прехвърли вратаря Димитър Евтимов и влетя точно под напречната греда за 2:0 в полза на Славия.

Така "белите" изравниха общия резултат след първата среща преди седмица, спечелена от "червените" с 2:0 в "Овча купел", и вкараха сблъсъка в две продължения по 15 минути.

В тях двата тима предложиха постна продукция и спорът трябваше да се реши с дузпи. В първите шест изстрела от бялата точка футболистите на ЦСКА и Славия бяха безгрешни, като първия пропуск направи капитана на "армейците" Мено Кох, който стреля над вратата. В ответното изпълнение вратарят Димитър Евтимов спаси изстрела на Николаевич, а Мазику върна преднината от едно попадение за ЦСКА. В грешник за Славия се превърна Нгуена, който допусна изстрелът му да бъде спасен от Евтимов и след общ резултат 9:8 ЦСКА продължава към финала.

ЦСКА ще чака победителя от другия полуфинал, противопоставящ тимовете на Левски и Лудогорец. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" е утре, а "сините" имат предимство от едно попадение след победата с 3:2 в първата среща преди седмица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия забрани на 29 американци да влизат в страната - сред тях Камала Харис и Марк Зукърбърг
Русия забрани на 29 американци да влизат в страната - сред тях Камала Харис и Марк Зукърбърг
Мрачно време утре сутрин, следобед облаците ще намалеят
Мрачно време утре сутрин, следобед облаците ще намалеят