НОВИНИ

ЦСКА гостува на Пирин, Левски е домакин на Берое в неделните мачове от 27-ия кръг

цска гостува пирин левски домакин берое неделните мачове кръг
bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 23.04.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Още два мача от 27-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес, 23 април. От 17.45 часа Пирин посреща ЦСКА на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, от 20.00 часа Левски е домакин на Берое.

"Червените", които дълго време бяха лидери в класирането, бяха изместени от първото място след победата на Лудогорец над Локомотив София в петък. Все пак те имат възможността да се върнат на върха, ако вземат три точки в Благоевград. Играчите на Саша Илич не са особено убедителни в последните седмици, като в последния кръг записаха нулево равенство с Левски след спасена дузпа от вратаря Густаво Бусато в последната минута, а в началото на месеца отпаднаха от Купата на България след домакинска загуба от Черно море. Въпреки това "армейците" постигат нужните резултати в първенството и печелят точки, като същевременно имат най-добрата защита в лигата - 12 допуснати гола в 26 мача.

От своя страна Пирин се представи силно през март и взе последователни победи срещу Лудогорец и Хебър, но след това "орлетата" нямат успех три мача. Благоевградчани заемат 14-о място в класирането с 21 точки.

В сряда привържениците на Пирин Благоевград излязоха с призив към органите на реда да не допускат хора от агитката на "червените" в домакинския сектор, тъй като това застрашава здравето и безопасността на всички на стадиона, а от "Пирин Ултрас" дори си позволиха и по-дръзка прогноза, заявявайки, че е "въпрос на време да се случи фатален инцидент".

В късния мач Левски посреща Берое във втория мач на Елин Топузаков начело на тима. "Сините" изпуснаха добър шанс да победят големия си съперник ЦСКА в миналия кръг и в резултат на това се смъкнаха до пето място в класирането с 45 точки, три по-малко от четвъртия Черно море, който е изиграл мач повече. Берое е на 12-а позиция с 24 точки.

Утре от 17.30 ч. Спартак Варна приема Септември, а от 20.00 ч. Славия домакинства на Ботев Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуация от Судан: Изведени са 150 чужди граждани, има и българи
Евакуация от Судан: Изведени са 150 чужди граждани, има и българи
Двукратната олимпийска медалистка Станка Златева в "Зала на славата"
Двукратната олимпийска медалистка Станка Златева в "Зала на славата"