НОВИНИ

ЦСКА и Казанлък с победи в женското волейболно първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:32, 11.02.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
цска казанлък победи женското волейболно първенство
Снимка: ЖВК ЦСКА
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и Казанлък Волей записаха победи в срещите си от 10-ия кръг на българското волейболно първенство за жени, след като надиграха съответно тимовете на Хектор и Варна ДКС като гости.

В столичното дерби "червените" се наложиха с 3:1 (25:14, 22:25, 25:22, 25:15) срещу новака Хектор, като по този начин записаха осмата си победа от началото на кампанията.

Ключов за развоя на срещата се оказа третия гейм, който беше много равностоен, но все пак състезателките на ЦСКА успяха да го измъкнат с 25:22, което им отвори и пътя към крайната победа.

По същото време във Варна пък волейболистките на Казанлък се наложиха с 3:1 (26:28, 25:17, 25:11, 25:23) над Варна ДКС и също стигнаха до осмия си успех от началото на сезона.

В морската ни столица домакините измъкнаха оспорваната първа част с 28:26, но в следващите два гейма "розите" контролираха случващото се на игрището и стигнаха до обрат. В четвъртата част и двата тима имаха своите шансове, но в крайна сметка гостите стигнаха до победата след 25:23 в тяхна полза.

В класирането ЦСКА и Казанлък Волей заемат 2-ро и 3-то място, като и двата отбора са с баланс 8-2, но "червените" имат точка аванс пред момичетата на Стоян Гунчев. В другия край на таблицата пък Варна ДКС и Хектор са 6-ти и 7-ми с еднакъв баланс - 2-8 и идентичен точков актив - 6, но столичанки са едно място по-назад заради геймовото съотношение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредни руски ракетни удари срещу енергийни обекти в Украйна
Поредни руски ракетни удари срещу енергийни обекти в Украйна
Мисията на първите български спасители в Турция приключи, готови са отново да се върнат
Мисията на първите български спасители в Турция приключи, готови са отново да се върнат